avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua.
Daca am un singur credit neplatit si 2 popriri infiintate pe cont, una in euro(creditul) si una in lei pentru cheltuieli de judecata, care este procentul maxim din salariu pe care banca mi-l poate retine?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:23, 22 Septembrie 2014
Problematica speta pentru dv.
Daca ati avea poprire pe salariu, suma maxima pe care angajatorul v-ar retine-o este de 1/2 din net, avand in vedere ca sunt doi creditori.
Dar dv aveti poprire pe contul bancar, nu pe salariu. Avand in vedere faptul ca in contul respectiv pot intra si alte sume de bani decat salariul, aceste sume pot fi urmarite in totalitate de catre creditori in vederea recuperarii creantei.
Daca va este blocat tot salariul ce va intra in contul respectiv ar trebui sa pomovati o actiune de contestatie la executare. Veti consuma timp, bani si nervi, nu se merita.
Avand in vedere faptul ca nu exista nicio lege care sa va oblige sa incasati salariul in cont bancar, ar fi mai avantajos pentru dv sa solicitati angajatorului ca plata salariului sa va fie facuta ''cash'' si nu in cont. Creditorii vor trebui sa solicite infiintarea popririi pe salariu si, dupa cum am mentionat, angajatorul nu va putea retine mai mult de 1/2 din venit.
Totusi legea nu spune ca pentru un singur credit, banca are voie sa imi retina maxim 33% din venit? Cheltuielile de judecata sunt tot pentru acelasi credit, nu am mai multi creditori. Deci nu ma incadrez la 50% din venit.Totodata, daca sunt divortata iar sotul nu poate contribui cu pensie alimentara din motive juridice, iar eu am un copil mic in intretinere, venitul pe mebru de familie fiind doar 350 ron, dupa ce mi se retine jumatate din salar, nu exista vreo lege care sa ma protejeze de abuzurile bancii?Multumesc
Contractul de credit contituie titlu executoriu, iar pv-ul incheiat de executorul judecatoresc cu privire la cheltuielile de executare, constituie si el titlu executoriu, ma tem ca poprirea se poate infiinta pe 1/2 din salariu. Nu banca va retine din salariu, ci direct angajatorul care trimite banii executorului, in cont va intra doar diferenta de salariu. Cat aveti oprire pe salariu, ar trebui sa stiti ca v-a instiinta angajatorul sau executorul.
Data fiind situatia grea in care va aflati, puteti face contestatie la executare pt a vi se retine sub maximul legal..
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Angajatorul meu trimite in contul executorului 33% din venit lunar. Luna aceasta am observat ca s-a infiintat un cont de popriri unde s-au virat de catre BT automat inca 346 de lei in contul executorului, pana am ajuns la doar 700 lei venit net lunar din 1400, fara sa fiu anuntata, fara sa fie implicat in vreun fel angajatorul. Mentionez ca nu sunt titularul creditului, sunt doar fidejusor pt refinantarea creditului( datoria mea este 12 000 eur plus 6000 lei cheltuieli de judecata).In aceste conditii, au totusi dreptul sa ia jumatate din venit? Au dreptul sa infiinteze inca o poprire pt cheltuieli de judecata? Sunt confuza.
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
Popescux, utilizator
Am sunat la banca, nu ma pot ajuta, am sunat executorul si nu imi raspunde, nici la apel nici la mesaj. Cu cine ma lupt eu de fapt? Ce sanse am sa ma opun acestui abuz? Cum pot face contestatie la executare?Multumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
Popescux, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprirea salariului in totalitate ilinca003 ilinca003 Am un card de cumparaturi la care nu am mai achitat mai demult....banca a trecut la executare silita avand hotarare judecatoreasca...pana aici totul bine, dar ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)
Poprire dubla adi1404 adi1404 Buna ziua, Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu o speta legata de popriri. Pe salariul meu sunt deja 2 popriri puse, in contul de salariu se ... (vezi toată discuția)