avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea salariului in totalitate
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea salariului in totalitate

Am un card de cumparaturi la care nu am mai achitat mai demult....banca a trecut la executare silita avand hotarare judecatoreasca...pana aici totul bine, dar problema cea mai mare este ca mi s-a pus poprirea pe contul de salariu in intregime. Din cate stiu eu executarea judecatoreasca nu trebuie sa depaseasca la o executare maxim 1/3 din venit si la mai multe popriri maxim 1/2 din venituri....Ideea este ca eu mai am o poprire de la alt credit pe salariu care a fost facuta de angajator in urma adresei trimise de executor. De aceasta data executorul nu a mai trimis la angajator, ci la banca unde primesc eu salariul. Ce se poate face acum pentru a nu imi opri mai mult?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
ilinca003, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:05, 15 Ianuarie 2013
[editat- va rog, nu mai citati mesajul caruia ii raspundeti]
Nu poate popri in intregime salariul,este ilegal! Cum spuneti Dvs, se poate popri 1/3 din venit,nu mai mult!
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
@ tinca, se pare ca a putut :), apoi poprirea in caz ca sunt mai multi creditori, se poate pune pe 1/2 din salariu.
Poprirea pe conturi e una, poprirea pe salariu, alta, in conturi nu intra bani numai din salarii.

Incercati intai la banca sa obtineti deblocarea contului, vedeti ce formalitati aveti de indeplinit, puteti merge si la executor cu actele , faceti dovada ca in acel cont va intra salariu si dansul da dispozitie bancii pt deblocarea contului.
Puteti face si contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi/executare silita mirrona80 mirrona80 Buna ziua, Am o poprire pe salariu. Salariul intra intr-un cont la o banca. Acum mai am un loc de munca. Salariul de aici va intra intr-un alt cont la alta ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)