avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire, deblocare cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire, deblocare cont

Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate face ceva ca sa imi deblocheze cardul pentru ca eu nu mai am din ce sa traiesc? Ce demers trebuie sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:22, 31 August 2016
Nu cardul este blocat, banii sunt blocati. Salariul dvs. intra in contul curent la care aveti atasat cardul. Solicitati deblocarea sumei ramase in cont completand o cerere catre banca centrala unde primiti salariul.
Am inteles, dar mie deja mi se opreste pe stat la servici jumatae din salariu pentru doua popriri iar acum nu pot sa imi ridic nici cealalta jumatate din cauza ca mi s-a facut o blocare la card. Trebuie sa traiesc si eu cumva , deci intrebarea mea este: ce pot face? Multumesc.
Cardul nu va fi deblocat. Sumele le puteți ridica cash, de la casieria băncii.
Eu am avut o situaţie mai frumoasă,în sensul că mi s-a făcut o executare silită(fără nicio notificare prealabilă) prin poprire din pensie.Executorul a comunicat poprirea la cele doua case de pensii de unde primesc pensiile precum şi indisponibilizarea conturilor mele de la 32 de entităţi bancare şi nebancare din două judeţe...Ambele case de pensii s-au conformat reţinîndu-mi 1/3 din pensie iar ce a rămas a fost transferat in contul meu bancar de unde şi banca imi ia 1/3.NO COMENT !Ce facem cu prevederile Codului de Procedură Civilă ? Mai sunt aplicabile sau mergem după cum vrea muşchiul fiecărui executor judecătoresc ?
Banca nu știe că dvs aveți poprire pe pensie.
Executorul nu știe că în contul banca vă intră restul de pensie. Dacă s-a întâmplat așa ceva, mergeți la bancă și arătați talonul de pensie pe care apare rețierea și cereți să ridicați cash restul de venit pensie.
pentru sumele ajunse deja la executor mergeți și le solicitați, prin adresă scrisă. Dacă sunt la creditor, cereți-le creditorului.

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Retinere din salar Mihaelay2012 Mihaelay2012 Buna ziua,vreau sa fiu lamurita in legatura cu urmatoarea problema:un credit bancar luat acum 4 ani,care in momentul de fata este platit prin retinere din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)