avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere din salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere din salar

Buna ziua,vreau sa fiu lamurita in legatura cu urmatoarea problema:un credit bancar luat acum 4 ani,care in momentul de fata este platit prin retinere din salar in fiecare luna.Problema este in felul urmator,daca totusi acest credit este platit asa cum am spus,de ce banca a blocat total contul,deci restul de plata si avansul sau alte sume de bani intrate pe card nu se pot ridica numai daca facem deblocare de cont,dar si asa se trage un comision de te doare mintea.Deci daca pe card este o suma de 300RON,la deblocare banca retrage jumatate,150RON.Banca a fost instiintata de faptul ca ,contul este deblocat inca din primavara,in fiecare luna trebuie sa se faca deblocare de cont pentru a putea fi ridicat restul de plata.Ce se poate face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Mihaelay2012 , utilizator 22:12, 26 Noiembrie 2012
O propunere ar fi sa faceti cerere sa luati salariul cash sau sa va deschideti cont la alta banca unde nu s-a infiintat poprirea pe conturi.

In ce fel a fost instiintata banca sa trebuie deblocat contul ?
Puteti notifica banca in scris sa va deblocheze contul, fiind un cont in care va primiti salariu, asa cum reiese si din evidenta lor, depuneti copie dupa insiintarea de infiintare a popririi pe salariu, si scrieti-i ca legal, poprirea nu poate depasi 1/3.
Apoi puteti trimite o sesizare si la protectia consumatorului impreuna cu copii dupa documente
Multumesc frumos,am trimis sesizare si la protectia consumatorului si tot nu s-a rezolvat nimic,inca din vara s-a facut acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita - angajament de plata si conturi blocate vasilem092 vasilem092 Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat. Situatia este urmatoarea: Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 ... (vezi toată discuția)
Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)