avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont bancar

Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile?
Cel mai recent răspuns: Iulia432 , utilizator 15:57, 2 Februarie 2018
Dacă este vorba de venituri provenind din salarii, răspunsul este nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Confirm ce a spus dl avocat. Nu e legal, numai ca trebuie sa faceti o serie de demersuri pentru a debloca suma din salariu ce nu se executa. Aveti actele de executare? Se poate face contestatie la executare, dar trebuie sa cititi Codul Civil si cel de procedura ca sa va dumiriti ce anume trebuie sa contestati (titlul in sine, felul in care s-a facut executarea, accesoriile la debit sau debitul in sine etc.) Aveti grija ca aveti si termen pana la care va puteti exercita drepturile.
Am pastrat toate hartiile. As dori sa contest modul de executare. Am inteles ca mi se va retine direct la angajator suma poprita. Nu inteleg de ce mi s-a blocat toata suma disponibila in contul de salariu. De asemenea, in acelasi cont se depune si pensia alimentara pentru fiul meu. Va fi retinuta si aceasta?
E greu sa va dau un raspuns exact cand nu am niciun act in fata si nu cunosc ce a dispus instanta in incheierea de executare si nici adresa catre banca sau catre angajator.
Pentru contestatie aveti termen de 15 zile de la primirea incheierii de executare.
Daca aveti vreun act in care apare suma lunara ce va fi poprita, actul de la angajator, vreo copie, va duceti cu ele la banca, faceti o adresa prin care solicitati ca in baza legii sa va deblocheze sumele din salariul periodic ce nu se pot popri.
In solicitarea catre banca, la serviciul executari cereti ca suma reprezentand pensia alimentara minorului sa fie exclusa de la poprire DE INDATA, precizand totodata cadrul legal, art din codul civil si de procedura, si notificand totodata banca ca, in caz contrar, va veti adresa Instantei. Veti avea castig de cauza pt blocarea pensiei alimentare si a intregului salariu. Eventual va duceti si la departamentul juridic al bancii.

Contestaţia la executare
Art. 714 CPC
Termene

(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:

1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;

2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;

3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.


Detalii: [ link extern ]
Mai cititi si www.avocatnet.ro/articol_475...

www.avocatnet.ro/articol_474...
A fost blocata toata suma deoarece asa se face, executorul blocheaza sumele din conturi, fara a sti provenienta acestora. Va trebui sa faceti faceti adrese catre executor si tertul poprit (banca) pentru a se vira catre executor doar procentul maxim admis de lege.

Din pensia alimentara nu se poate retine nimic de catre creditori, dar va trebui, si in acest caz, sa formulate adrese catre banca si executor.

Cu toate acestea, contul va ramane blocat atat timp cat exista datoria. Pentru a avea acces la sumele ce va raman va trebui sa mergeti la banca de fiecare data pentru a ridica cash, caz in care poprirea va fi ridicata doar pentru aceasta operatiune.

Alte discuții în legătură

Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)
Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)