avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Popriri - retineri din pensie peste limita legala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Popriri - retineri din pensie peste limita legala

buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat contul de catre executor judecatoresc si si nu pot scoate pensia decat dupa ce vorbesc cu cineva de la banca sa deblocheze contul dar dupa ce mai opreste o jumatate adica mai raman cu 420 intreb este normal daca da este ok ca banii trebuie dati inapoi daca nu ce trebuie sa fac multumesc
Cuantumul legal pentru care vi se poate pune poprire este de 650 lei. Tot ce va este retinut in plus este nelegal. Ca sa ii recuperati, puteti face contestatie la executare.
mentionez ca am luat legatura telefonica cu doamna consilier judecatoresc de altfel foarte amabila si mia spus sa merg la banca ca dumneaei nu mai poate face nimic am fost la banca cu cuponul de pensie unde se vede ca am retinere si ei au spus ca sant depasiti am uitat sa precizez ca pensia o primesc la alta banca va rog frumos sa precizati unde sa fac contestatia la executare cu respect
Este trist ca sunt depasiti. Ei trebuie sa actioneze in conformitate cu prevederile legale si trebuie sa va restituie tot ce depaseste 1/2 din pensie. Astfel, fata de cei 480 lei, mai pot retine inca 170 lei, pana la cuantumul legal de 1/2 din pensie, restul trebuie sa vi se dea dvs.
Daca sunt depasiti, sa-si dea demisia, sa lase altii competenti, in locul lor.
Eu cred ca problema este la banca / banci, care popresc total conturile chiar daca sunt de pensie sau salariu. De fapt se fac ca nu stiu ca suma care intra lunar in cont este pensie sau salariu, si o retin in totalitate, ignorand limuta legala a retinerilor.
Eu cred ca va grabiti sa trageti concluzii, fara sa aveti informatiile necesare.
Contul bancar si sumele din cont sunt doua lucruri total diferite. Faptul ca in cont intra sume cu destinatie speciala, nu inseamna ca nu poate fi blocat contul, dimpotriva. Contul nu poate fi blocat si in acelasi timp debitorul sa poata folosi sumele din el, este imposibil tehnic.
Asadar, unde este vina bancilor? Banda, in calitate de tert poprit are obligatia sa se supuna adresei de poprire, altfel plateste banca pentru debitor . Singurul care poate debloca este executorul. Din nepasare, nestiinta, indolenta, in majoritatea cazurilor executorul da din umeri si trimite debitorul la banca.

Alte discuții în legătură

Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)