avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi/Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi/Executare silita

Buna ziua,

Am o poprire pe salariu. Salariul intra intr-un cont la o banca.
Acum mai am un loc de munca. Salariul de aici va intra intr-un alt cont la alta banca.
Mi s-a spus ca am poprire si pe conturi. Intrebarea mea este daca sumele ce vor intra in noul cont vor fi oprite. Sunand la banca unde va intra salariul de la al doilea loc de munca mi s-a spus ca poprirea este dezactivata. ( nu stiu ce inseamna asta).
Nu stiu cum sa procedez pentru a nu se opri si al doilea salariu.

Imi cer scuze daca nu am explicat foarte bine.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirrona80 , utilizator 11:55, 29 Iulie 2015
Și cel de al doilea venit salarial este urmăribil silit în limitele stabilite de lege. Dacă executorul va trimite poprire la banca respectivă, va putea popri și acel cont.
Si ce as putea face eu astfel incat sa nu fie oprita toata suma ce va intra in cont?

Multumesc.
În cazul primului salariu ce ați făcut? Dacă banca are dovada că sumele sunt venit salarial, nu va trimite la poprire mai mult de 1/3.
In cazul primului salariu s-a deblocat contul, dat fiind ca s-a oprit 1/3 din salariu.
Așa se va proceda și acum.

Oricum, sunt șanse mici ca executorul să fie atât de diligent și să trimită noi adrese de poprire, câtă vreme v-a identificat deja un venit. 99% șanse să ridicați liber acel salariu.

Alte discuții în legătură

Poprirea salariului in totalitate ilinca003 ilinca003 Am un card de cumparaturi la care nu am mai achitat mai demult....banca a trecut la executare silita avand hotarare judecatoreasca...pana aici totul bine, dar ... (vezi toată discuția)
Proprire salar danuta2002 danuta2002 Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)
Poprire mai mult de 1/2 din salariu draganclaudiaiuliana draganclaudiaiuliana Buna ziua! Am contul poprit din luna aprilie 2013, iar din aceasta luna am constatat ca mi s-a oprit 1/3 din salariu de catre angajator si 1/3 din ceea ce mai ... (vezi toată discuția)