avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme bancare

Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine potrivit legi doar 30% din salarul meu,iar banca imi retine tot salarul.... As dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac,dar mai sunt cateva detalii de spus...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:27, 3 Ianuarie 2014
Daca s-a inceput executarea pt ambele credite, vi se pune poprire pe 1/2 din salariu.
Vb cu executorul , dovediti ca ce va intra in conturi e venit din salariu si executorul va face adresa catre banca sa va elibereze restul de salariu.
Am o poprire de la Fisc de 250 lei si una de la servici ptr gestiune....plus un card de cumparaturi din care se retine direct din cardul de salar.... eu raman fara nici un venit lunar. Aici e problema....pentru ca eu stiam ca potrivit legi doar 30% din salar mi se poate opri. Exact asa zici si domnul Executor. Ca dumnealui imi retine 30% iar diferenta trebuie sa o ridic direct in sucursala banci. Problema e ca nu mi se da....si aud tot alte povesti de la cei de la banca. Ce as putea face?
Am un credit de nevoi personale si un card de cumparaturi la o banca.....si nu le`am mai putut plati.
Primesc salarul la alta banca...unde am si acolo un card de cumparaturi si un descoperit de salar.
Neplatind ratele.... am ajuns acum ca sa am poprire executorie pe toate conturile detinute.
Eu am un salar net de 1100 lei. Din care mi se trage 100 lei pentru garantie gestiune.
Deci mai raman cu 1000 lei....dar din acestia imi trage Fiscul 250 lei lunar pentru amenzi neplatite.
Ajung la un venit de 750 lei,care il primesc in 2 transe....plata si avans.
In luna Decembrie mi s-a pus poprirea executorie si nu am mai luat nici un leu... Am tot sunat la banca.....sa cer lamuriri...ptr ca am card de cumparaturi la ei si acolo sunt dator...ei retin direct banii din cardul de salar.
Eu intreb,acum eu cu ce traiesc?? Eu stiam ca prin lege doar 50% din salar mi se poate opri ca si poprire, si discutand cu executorul...asa spune si dumnealui. Sa explic situatia la banca si sa le spun ca 50% din salar merge la dansul iar restul sa mi dea ei in mana din agentie.
Cei de la banca sustin....ca 50% din salar imi merge la executor....si restu imi retin ei pentru plata la cardul de cumparaturi. Ba mai mult,dupa ce ca nu am luat nici un leu in luna decembrie am mai fost si sunat de catre banca ca trebuie sa mai platesc ca nu ajunge suma. Mergand 50% din venituri la executor,nu ajung bani si pentru datoria de la cardul de cumparaturi.
Ce pot face in cazul acesta? pentru ca fara nici un venit eu nu am ce manca,nu-mi pot plati nici utilitatile....nu cred ca e legal. Trebuie sa am dreptul la viata si eu....nu??
Intrebare : Ce trebuie sa fac ca sa mi se retina doar poprirea executorie? Ce demers am de facut ca eu totusi sa primesc ceva bani ca sa ma intretin? Luand plata si avans executorul retine de fiecare data 50% din venit si eu cum pot obtine diferenta de 50% sau stiu eu?? Nu pot ca executorul sa ia bani direct de la angajator (fabrica de stat) iar eu pe card sa primesc ceea ce imi mai revine din salar si atunci sa se ridice poprirea....



mergeti la banca si le cereti sa va restituie jumatate din salariu. Daca nu va dau banii, faceti plangere penala impotriva functionarului bancar care v-a retinut suma din salariu. o sa il identifice organele de cercetare.
bine,dar plangerea o fac in baza carui articol? pentru ca cei de la banca sustin ca trebuie sa le achit si lor pentru cardul de cumparaturi si jumatate din salar merge la executor. Ei cu asta se justifica ca nu imi dau nici un leu....iar eu vreau sa stiu ce plangere fac. Adica fiti mai explicit va rog

Alte discuții în legătură

Poprire salariu intreg!! johnnygardosh johnnygardosh Buna ziua. datorita faptului ca am avut un credit neachitat, am fost executat silit, respectiv mi s-a pus poprire pe jumatate de salariu la Raiffeissen Bank. ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Datorie banca razvan_alexandru14 razvan_alexandru14 buna ziua am un credit la raiffeisen bank si un card de cumparaturi la aceiasi banca. in urma cu 3 luni mi-a blocat cardul de salar in urma unei restante de ... (vezi toată discuția)