avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca

buna ziua
am un credit la raiffeisen bank si un card de cumparaturi la aceiasi banca. in urma cu 3 luni mi-a blocat cardul de salar in urma unei restante de 1 luna lax credit si de 3 la cardul de cumparaturi. am ajuns la aceasta restanta in urma taierii salariale. de atunci tot primesc sms telefoane de la banca care imi spun da mai duc bani pt ca nu imi ajunge salarul lunar, si pe langa telefoanele pe care le primesc eu mai suna si la locul de munca, si am primit telefoane de la ei si la vecini, la care le-a spus ca am datorii. nu mi se pare legal pt ca este o confidentialitate. eu pe langa ca de 3 luni nu am mai primit nici un salar pt ca tot il retine ei, ma si mai ameninta ca mai trebuie sa duc bani, o zis sa ma imprumut la vecini sau la cunostinte.
este legala toata chestia aceasta, ce rezolvare ar fi? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 10:01, 17 Ianuarie 2011
Buna ziua !
BHineinteles ca ideal ar fi sa achitati restantele , dar sunt convins ca nu se poate .... totusi nu exista posibilitatea unei refinantari care sa rezolve aceasta problema (majorare termen credit , micsorare rata lunara etc) ?
Retinerile totale din veniturile salariale nu pot depasi 1/2 din brut ...
Nu le prea interzice nimeni sa sune la vecini, rude.. prieteni.. cu atat mai mult la locul de munca atat timp cat au un scop legitim.
Acum nu este deloc in regula sa le spuna ca aveti datori... daca sa intamplat asa va puteti lega de leg. 677/2001 dar trebuie sa stati bine cu nervi si sa puteti dovedi. Vecini pot sa bage si de la ei, poate au luat vro scrisoare pt dvs....
poprirea nu poate depasi 50% din salariu, dar ei cred ca au ales doar sa va blocheze conturile si sa retina bani.. nu au instituit poprire la locul de munca.
Vorbiti la servici sa va dea bani in mana, astfel mai luati 1-2 luni salariu pana fac eu poprirea, apoi ramaneti cu min 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Oprirea venitului de catre banca prepelita mariana prepelita mariana am revenit din crestere copil la acelasi loc de munca unde eram platita prin card de debit dupa o luna de zile cand am primit salariu in cont banca mi l-a ... (vezi toată discuția)