avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oprirea venitului de catre banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oprirea venitului de catre banca

am revenit din crestere copil la acelasi loc de munca unde eram platita prin card de debit dupa o luna de zile cand am primit salariu in cont banca mi l-a oprit in totalitate mentionez ca am credit restant descoperire de cont tot restant si card de cumparaturi la toate am intarzieri mai mari de 500 de zile aveau dreptul sa-mi retina tot salariul nu ma mai descurc de loc sotul nu mai are servici si am si doi copii minori 2 ani si 13 ani va rog ajutati -ma si pe mine macar cu un sfat
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 12:52, 15 Aprilie 2010
Nu aveau dreptul sa va retina tot salariul. legea specifica un cuantum maxim care va poate fi retinut, cred ca este de cel mult o treime daca nu ma insel pentru datorii bancare care poate ajunge la doua treimi pentru datorii datorate cu titlu de pensie de intretinere. Luati masuri, faceti o plangere la conducerea bancii si apoi in instanta.
Doamna prepelita, incercati sa folositi punctul si virgula in propozitie si intre fraze, altfel nu intelegem nimic.
Mergeti la banca la care aveti creditul si care a infiintat poprirea, precum si la banca unde aveti cardul, pentru ca firma la care lucrati este tert poprit in baza unui titlu executoriu.
Oricum, poprirea nu poate fi mai mare de 1/3 din salariu.
si in acest caz eu unde trebuie sa ma adresez ca vine urmatorul salariu si iarasi nu mai pot sa il scot din card?
pt ca am sunat la banca si mi s-a propus asa achit jumatate din valoare intr-o luna ca sa rezolvam problema iar restul suporta banca oferta e buna dar ce sa fac cu ea daca nu am nici un venit
situatia in acest caz e un pic mai complicata pt ca retinerea nu e facuta in baza prevederilor din codul muncii (defapt nu xista nici o poprire in acest caz).
Sunt aproape sigur ca retinerea sumei s-a facut in baza contractului de creditare in care exista clauza ca banca poate lua din contul curent al debitorului orice suma pana la acoperirea datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Credit restant: albulescu albulescu Buna seara,daca cineva are o datorie de 2-3000 ron la banca neplatita de un an,iar dupa un timp aceea persoana sa angajat,iar plata salariului sau i se poate ... (vezi toată discuția)