avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna seara,
va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele:
am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei mele, in calitate de codebitor, eu neavand venituri..., aceasta poprire se vireaza direct in contul executorului bancar al bancii respective, iar dupa ce se vireaza salariul in contul de salariu, restul de salariu, sa zic asa, se mai retine inca o treime din el. acesta ar fi un abuz cred eu.
alta problema si mai grava este ca nimeni nu stie nimic , nici la hot-line-ul bancii, nici la sucursala respectiva, nici la sediul central ce costuri sunt si ce dobanzi de orice fel sau ce bani in plus sunt fata de suma stabilita de judecator la executarea silita; alta problema e ca executorul bancar nu raspunde la tel , mail, nimic, banca la fel am trimis cereri inregistrate la sucursala de 30 de zile in urma. nu pot schimba executorul?
acesta poate fi partinitor, nu stiu ce costuri ascunde aceasta executare silita, din nou, nimeni nu stie nimic, nu stiu incotro sa o mai iau.
va rog dati-mi un sfat cum si ce sa fac.
mentionez ca vorbesc dpdv al unui om constient de datoriile sale, drept pentru care in afara de sumele poprite si de sumele luate pe nedrept din contul de salariu am platit in plus jumatate dein credit, aproximativ 5000 euro.

va multumesc
Din cele scrise de Dvs. eu am inteles ca prima retinere din salariu in cota de 1/3 este facuta de angajator si virata in contul executorului bancar. Dar dupa alimentarea contului de salariu al sotiei Dvs. cine face cea de a doua retinere tot in cota de 1/3? Banca unde este deschis contul de card al sotiei?

Mergeti la banca care v-a imprumutat, la inspectorul care se ocupa de dosarul Dvs. sau la societatea care a inlesnit recuperarea imprumutului si cereti sa vi se comunice valoarea debitului achitat pana acum, adica atat valoarea impumutului cat si a dobanzilor si penalitatilor. Costurile de recuperare a debitului se retin tot in sarcina Dvs. astfel ca aceasta datorie este fata de executorul bancar.
In cazul in care popririle sunt in cadrul aceluiasi dosar de executare, sunt abuzive, luati legatura cu banca sa deblocheze poprirea din banca si sa o infiinteze numai la angajator, in cazul in care banca nu da curs cererii dumneavoastra, va trebui sa faceti contestatie la executare.
Contactati oficial atat creditorul cat si executorul si solicitati distinct desfasuratorul platilor din retinerile salariale
Daca nu gasiti intelegere la creditor ,sesizati oficial unitatea ierarhic superioara
BEJTAREAN a scris:

In cazul in care popririle sunt in cadrul aceluiasi dosar de executare, sunt abuzive, luati legatura cu banca sa deblocheze poprirea din banca si sa o infiinteze numai la angajator, in cazul in care banca nu da curs cererii dumneavoastra, va trebui sa faceti contestatie la executare.


Domnule executor, ar trebui sa fiti primul care sa stie ca nu banca ordoneaza poprirea si ca banca, in calitate de tert poprit are doar obligatii, nu si drepturi. Executorul este cel ce trebuie sa elibereze sumele de bani incasate cu titlu de venituri si existente in contul bancar, prin adresa catre tertul poprit.
Eu ma refeream la banca in calitate de creditor nu de tert poprit, este drept ca am avut o exprimare mai evaziva, dar am crezut ca se intelege!!!!!

Alte discuții în legătură

Executare datornic la banca avas avas Buna ziua, Am vreo obligatie legala ca SRL sa dau curs cererii scrise din partea unei banci de retinere din salariul unui angajat a unei parti pentru ... (vezi toată discuția)
Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Executare silită Stereaalex20 Stereaalex20 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situația ce urmează: am mai multe popriri pe salariu de la 3 executori. Acum, o poprire o am înființată ... (vezi toată discuția)