- exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda decirculatie care a dispus blocarea contului.
- debitorului i s-au retinu 1/3 din salariu de la serviciu adica din 1500 lei i s-a retinut 500 lei. restul sumei de 1005 lei i-au fost virati in contul bancar, care la randul sau a operat si acest poprirea initiala dar si cea de-a doua de la taxe si impozite ,retinind din suma de 1005 lei suma de 350 lei din care atat pentru prima poprire 200 lei ,dupa ce ii se retinuse din salariu 500 lei dar si 150 pt cea de la taxe si impozite. Practic din salriu pentru prima poprire i s-au retinut 700 lei adica mai mult de 1/3.
- practic din salariu de 1500 lei debitorul a incasat numai suma de 650 lei.adica mai putin de 1/2 cat prevede lege.
- in aceasta situatie ce are de facut?
Pentru ca nu mi se pare corect si legal aceasata modalitate a executorului, ori ii trimiti la serviciu cand il gasesti ca are serviciu ori ii blochezi contul bancar, fiindca banca opereaza si ea poprire dar opereaza si tertul poprit(angajatorul), ori dupa toate acestea de unde sa mai aiba bani cel executat pentru contestatii la executare si plata taxelor de timbru??
Contul bancar este un buzunar. În el pot intra orice sume de bani, indiferent de natura acestora. Poprirea contului și a salariului la angajator, concomitent, este legală și normală.
Debitorul trebuie să meargă la bancă cu dovada că i s-a reținut 1/3 la angajator.
De asemenea, trebuie să ceară executorului să precizeze băncii că nu mai trebuie să facă rețineri din veniturile salariale.
totusi in acest caz nu trebuie facuta o reglementatre legala, de genul:,, executorul care a trimis adresa de infiintare poprire pe salariu , la angajator il va putea urmari, prin blocarea conturilor bancare numai in cazul in care acesta nu figureaza ca angajat" pentru ca pina la urma debitoruui (care nu in toate situatiile de executare silita are aceasta calitate, si cunosc cel putin 3 cazuri de pretinsi debitori care nu au avut nici cel putin tangenta cu pretinsele debite sau creditori, sau altii a caror datorie de 159.07 roni era prescrisa de peste 7 ani) , i se retin veniturile si de catre tertul poprit si de catre banca,iar executorul nu catadicseste sa-i returneze suma ,sau daca i-o returneaza ii mentioneaza suma din dosar, ii vireaza diferenta tot in contul bancar care ii retine.
va spun ca am intilnit asemenea situatie si m-am confruntat cu ele ,si pina la urma debitorului i s-au retinut mai mult de 1/2 pentru o poprie,exact prin acest artificiu.
executorul a incasat mai mult decat 1/3 din venit pt o poprire de la angajator , restul de de 1/3 din suma virata de angajator i-a retinut banca,care i-a virat in contul executorului in 24 de ore .
Dupa 3 saptamini, si lungi insistente cand se apropia urmatorul salariu,executorul a virat suma incasata in plus in contul bancar al debitorului,si nu a menionat venit in plus din salariu....., ci ,,suma restituita din dosar".Situatie in care banca i-a retinut toata suma si a virat-o din nou executorului.S-au mirat si directorii de la banca de ceea ce poate face.Adica suma de 480 lei s-a ,,plimbat' prin banca de trei ori si a ajuns tot acolo unde a vrut executorul.
Tocmai de aceea cred ca trebuie o delimitare exacta si suma in plus sa fie restituita debitorului decatre executor din contul sau si expediata in cont s.a .m.d
Executare silita
PaulMarica
buna seara,
va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele:
am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Despre poprire
yonutz113
Buna seara
Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)