Buna ziua !
Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ,incepand cu februarie 2013. Poprirea mi se retine din salariu, in fiecare luna cate 429 lei, eu primind salariul pe card. In iunie 2013 am primit o noua comunicare privind actualizarea creantei de 1978 lei , la care se adauga o noua suma de cheltuieli de executare in valoare de 743 lei, iar executorul imi blocheaza contul de card in care mi se vireaza salariul . Mentionez ca poprirea se desfasoara conform graficului de rambursare, suma fiind retinuta pe statul de plata ,si virata in contul executorului. In decembrie 2013, mi se trimite o noua comunicare in care mi se specifica faptul ca am de plata suma creanta de 2175 lei (?) plus cheltuieli de executare de 874 lei ! Dupa o convorbire telefonica in care executorul recunoaste ca poate fi o greseala de calcul , ma trezesc ca banca unde am contul de salariu imi trimite un mesaj ca mi s-a blocat cardul in vederea popririi sumei de 2522 lei .Intrebare mea este : este legal sa imi blocheze dintr-o data tot salariul de pe card , din moment ce mi se opreste DIRECT DIN SALARIU , suma lunara legala de o treime din venitul meu ,eu nemaiavand alte venituri ? Si unde ma pot adresa sa depun o reclamatie impotriva acestui executor , daca ceea ce face este abuziv si ilegal?
Nu este legal. Puteti depune contestatie la executare silita. Impotriva executorului judecatoresc puteti formula plangere care se depune la Camera Executorilor Judecatoresti competente. (vedeti antetul actelor emise de catre dansul).
Eu sunt de parere sa depuneti contestatie la executare, decat sa ii faceti executorului plangere si sa pierdeti termenul in care puteti sa faceti contestatie.
Poprirea pe conturile bancare e o alta forma de executare, in conturi nu intra doar bani de pensie si salarii, ci pot sa va vina bani dintr-o vanzare, depuneri de la terti, pt chirii, arende etc, executorul nu are de unde sa stie, iar banca face ce i s-a zis. Mergeti la executor sa emita o adresa catre banca sa va elibereze banii din cont cat sa va luati pensia.
Vedeti si ce reprezinta sumele noi pt care va executa si faceti contestatie la executare. Contestatia se depune la instanta de executare, judecatoria unde s-a incuviintat executarea dvs silita.
Cred că terțul poprit și creditorul sunt una și aceeași bancă nu? În cazul Dvs. se poate reține numai 1/3 din veniturile salariale și numai o dată pe lună. Deci nu este legal poprire de pe stat de plată virat la executorul judecătoresc și poprire sumă de pe card bancar unde primiți salariul. Eu vă sfătuiesc să apelați la un avocat cu privire la executarea silită. Se poate depune plângere penală în această situație împotriva executorului judecătoresc la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel în a cărei rază teritorială vă aflați (neglijență în serviciu sau abuz în serviciu). Ceva nu este în ordine și cu sumele prezentate de Dvs. Apelați la avocat sau puteți depune o plângere și la OPC deoarece sumele vechiculate de creditor și executor se bat cap în cap.
pacurariu maria
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu am castigat un process cu un executor.......asa ca va sfatuiesc sa deschideti actiune in instanta petru ca sumele virate de mine in contul executorului sau dovedit in instanta ca nu au fost virate bancii.....deci excutorul folosea banii dupa bunul plac pentru ca fraierii platesc......nu comenteaza si se executa imediat de frica...... : executorului!Succes!
Executare silita.
MARINA11
Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)