avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire abuziva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire abuziva

Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi s-a pus poprire pe cardul de salariu de mai bine de 3 saptamani. Am luat legatura cu executorul judecatoresc, am depus toate actele pe care mi le-a cerut si totusi mi se refuza ridicarea popririi. Domnul executor judecatoresc mi-a transmis ca daca sunt de acord cu plata a 50% din salariu lunar catre banca, imi ridica poprirea si astazi. Eu stiu ca legal pot popri1/3 din veniturile lunare. Mentionez ca este vorba de un credit pe care nu l-am achitat.
Va rog sa-mi spuneti daca este un abuz sau are dreptul sa solicite plata a jumatate din salariu si cum as putea sa procedez in continuare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 15:45, 9 Iunie 2011
Impotriva executarii silite sau a oricarui act de executare silita se poate face contestatie la instanta de judecata. Poprirea este un act de executare silita si ca urmare se poate face plangere impotriva masurii luate de executorul judecatoresc. Desigur ca nu va pot fi poprite in intregime toate sumele de bani pe care le primiti ca salariu si nici nu se poate sa fiti obligat sa semnati un astfel de "acord".
Dar executorul poate mentine blocarea contului bancar a la long? In conditiile in care eu nu fac plangerea catre instanta, el ma poate priva de salariu 2 luni, 3 luni, dupa cum vrea dansul?
Masura este nelegala insa daca nu faceti contestatie se va aplica probabil (ne)regula: "pruncul care nu plange ramane flamand". Puteti sa-i faceti si plangere executorului insa dureaza mai mult pana se solutioneaza plangerea fata de contestatia la executare.
Mergeti la banca si solicitati eliberarea restului de 2/3 din veniturile salariale, daca sunt venituri salariale. Poprirea pe cont nu este abuziva deoarece in cont pot intra orice sume de bani nu numai veniturile salariale.

Succes!
Daca nu rezolvati cu banca, uneori - din necunoastere sunt reticenti in a elibera sumele ce nu pot fi supuse popririi, faceti adresa scrisa la executor in care ii solicitati sa va alibereze sumele poprite abuziv. Daca nu face acest lucru- ii faceti plangere penala pentru abuz in serviciu in dauna intereselor persoanelor.
Buna ziua,

Si eu ma confrunt cu aceeasi situatie. Am fost la banca unde se afla contul poprit si mi sa spus ca nu ma pot ajuta pana nu primesc o hartie de la propritor.
Conform actelor pe care le-am oferit celor de la banca unde am contul si respectiv domnului executor, se vede clar ca acel cont este destinat exclusiv salariului.

Ce pot face in aceasta situatie.
Ce pot face daca, spre exemplu am primit astazi pe card salariul si nici banca unde sunt client, nici executorul nu vor sa-mi dea acces la cele 2/3 din salariu.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)