avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire abuziva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire abuziva

Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi s-a pus poprire pe cardul de salariu de mai bine de 3 saptamani. Am luat legatura cu executorul judecatoresc, am depus toate actele pe care mi le-a cerut si totusi mi se refuza ridicarea popririi. Domnul executor judecatoresc mi-a transmis ca daca sunt de acord cu plata a 50% din salariu lunar catre banca, imi ridica poprirea si astazi. Eu stiu ca legal pot popri1/3 din veniturile lunare. Mentionez ca este vorba de un credit pe care nu l-am achitat.
Va rog sa-mi spuneti daca este un abuz sau are dreptul sa solicite plata a jumatate din salariu si cum as putea sa procedez in continuare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 15:45, 9 Iunie 2011
Doamna,
Banca poate sa va elibereze sumele blocate ilegal. Sunt probabil banci care, din prea multa teama, evident generata de necunoasterea legii, evita sa elibereze acele sume, netinand cont de faptul ca acel client are nevoie de acei bani.
Mergeti si depuneti la executor si la banca o adresa in care precizati ca daca in termen de 24 ore nu vi se elibereaza sumele blocate ilegal, faceti plangere penala.
in mod normal ar trebui sa vi se rezolve urgent cererea.
Din nefericire, in cazuri extreme solutiile nu pot fi decat extreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)