avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... virarea intregului salariu de catre banca pentru o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

virarea intregului salariu de catre banca pentru o poprire anaf

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca pentru o poprire de la anaf, banca unde este incasat salariul a virat intreaga suma si nu o treime cum prevede legea justificand ca in poprirea primita nu a fost specificat acest lucru de catre cei de la anaf?
Cel mai recent răspuns: AlinaSilvas , utilizator 10:19, 21 Aprilie 2015
Buna ziua, dar totusi nu ar trebui sa fim instiintati de catre banca? Mie o banca mi-a luat banii din rata din contul de credit si i-a transferat la ANAF - eu am aflat cand m-au sunat sa imi spuna ca am restanta. Mi se pare ilegal. In baza carei legi/ act pot face ei tranzactii in numele meu fara sa ma instiinteze macar? Eu platisem deja din contul curent de la cealalta banca - care mi-a luat 5 lei comision, dar m-a notificat. Multumesc frumos.
Fiind executare silita au voie sa faca transferurile. Pe de alta parte, normal ar fi sa va si anunte. Pe de alta parte, majoritatea creditelor au ipoteca mobiliara asupra conturilor inscrisa in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, astfel ca bancile au posibilitatea sa isi opreasca banii de rata chiar daca aveti poprire de la finante, cu conditia ca ipoteca mobiliara sa fi fost inscrisa INAINTE de poprire.

Pe de alta parte, din practica, in aceasta situatie nu aveti foarte multe de facut. (stiu ca in teorie puteti solicita bancii sa va restituie banii platiti fara notificare catre AFP). Sansa rapida este sa puneti dvs banii de rata, ca sa nu fiti raportat ca si rau platnic si sa asteptati ulterior stergerea din Biroul de Credit, si sa solicitati la AFP compensarea/returnarea sumelor (la care dureaza...)
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare catani_rd catani_rd Buna seara! În septembrie 2012 banca trimite o instiintare de retinere catre angajator solicitand retinerea 1/3 din salariul angajatului pentru intarzieri de ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)