avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

Buna ziua, am si eu o nelamurire!
Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament bancar la o alta banca.
Intrebarea este : poate banca cu care lucreaza in prezent sa puna poprire pe 30% din salariu? sau trebuie sa ii opreasca angajatorul ? mentionez ca la firma angajatoare nu a venit nici o instiintare!






multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 16:06, 16 Mai 2014
Angajatorul pune poprire pe salariul in urma adresei creditorului, banca nu are nici o treaba, doar ca in cont ii vor intra diferenta de bani. Banca pune poprire doar pe conturile de depozit daca exista dar tot la solicitarea creditorului.
Angajatorul nu a primit nici o instiintare, deci banca nu are dreptul de a oprii nici un ban?
In cazul in care nu a primit de la creditor nici o instiintare, angajatorul trb. sa ii aduca la cunostinta de poprirea pe salariu, ptr. ca angajatorul este cel care il plateste nu banca. Mai asteptati si alte raspunsuri dar nu cred banca in contul careia i se vireaza salariul ii punea poprire fara instiintare de la creditor si fara sa fiti anuntat.
Mergeti la banca si cereti lamuriri si doc. in baza carora vi se opresc bani.
Instiintarea care a venit acasa este de poprire pe toate conturile de la toate bancile la care este client mama mea.
am sunat la banca si mi-au spus ca ei opresc 1/3 din salariu si asta nu mi se pare normal!
Buna ziua!
Nu doar ca e normal, dar banca a actionat chiar ca la carte. Inteleg ca banca creditoare a declansat executarea silita si executorul judecatoresc a infiintat poprierea pe toate conturile pe care le-a gasit deschise pe numele mamei dumneavoastre, indiferent de banca unde erau deschise.
Banca a constatat ca sumele virate reprezentau salariul si a virat catre executor 1/3 din suma respectiva. Daca nu ar fi sesizat ca suma reprezinta venit salarial, ar fi fost indreptatiti sa vireze intreaga suma catre executor.

Spor si voie buna!
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
MihaiPetru, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)