avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire diurna
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire diurna

Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost instiintat angajatorul meu s.a.m.d. ... pana aici mi se pare ok,cele doua conturi blocate sunt unul de lei si celalalt de euro,primul este pt salar,al doilea pt diurna,lucrez peste hotare...asadar fiind blocat si contul de euro nu pot folosii cardul si nici nu pot ridica banii de diurna de la ghiseul bancii pt ca sunt peste hotare...angajatorul face poprirea din salarul de lei,33% asa cum prevede legea si ii vireaza in contul popririi...din cate stiu legea nu permite efectuarea popririi pe diurna...asa ca am cerut sistarea popririi pe contul de euro,lucru care s-a efectuat pana la urma,cu bataie de cap si contul de euro a fost deblocat...insa surpriza,banii de diurna din contul de euro au fost reteasi,cu toate ca legea nu permite asta si cu toate ca poprirea se face din contul de lei de catre angajator...banii au fost reteasi din cont si virati catre executor,repet,diurna mea a fost retrasa in totalitate...vreau sa stiu dc si cat de legal este? ... va multumesc,cu stima Dinu
Cel mai recent răspuns: Dinu_Aurelian , utilizator 11:03, 13 Mai 2016
Diurna nu poate fi executată silit. Contul bancar, da. Dacă explicația încasîrii nu a fost clară, nu e vina Băncii. încercați să rezolvați cu executorul.
Buna ziua,multumesc pt raspuns...mentionez ca atat executorul cat si banca pe urma au fost instiintate ca acest cont de euro este exclusiv pt diurna...este posibil ca banca sa fi virat banii din cont catre executor inainte sa primeasca instiintarea sau este posibil sa fi facut viramentul sa solicitarea executorului dupa ce a primit instiintarea...ce stiu eu este ca acei bani reprezinta diurna mea si ca nu aveau voie sa fie retrasi din cont,poate este doar o greseala sau coincident...dc spuna asta? Pt ca acea suma retrasa coincide cu suma cheltuielilor de judecata,chiar si asa banii nu trebuia retrasi...ce vreau eu sa stiu este cum si daca pot sa-mi recuperez diurna...va multumesc
Nu ați înțeles. Faptul că dumneavoastră afirmați că suma este diurnă, nu are relevanță. Trebuie ca angajatorul să facă o adresă din care să rezulte caracterul sumelor plătite, pentru fiecare plată în parte.

Dacă executorul nu vrea să returneze suma, trebuie să faceți contestație și să solicitați întoarcerea executării. Cănd veți câștiga procesul, creditorul va solicita compensarea. Așa că, nu îi veți recupera.

Banii nu sunt pierduți. Din ei s-a plătit o parte din datoria dumneavoastră.
Am inteles perfect,tocmai de asta am precizat ca atat executorul cat si banca au fost instiintate de situatie si aveau constinta de cauza...angajatorul meu facand dovada acestui fapt printr-o instintare scrisa trimisa prin fax si mail...deci s-a stiut concret ca acest cont de euro este exclusiv de diurna...poprirea facandu-se din contul de lei de catre angajatorul meu care vireaza lunar cei 33% din venit(salar)in contul de poprire!
Atunci cereți Băncii să vă returneze sumele plătite eronat, dacă erau înștiințați. Dacă nu vor, faceți plângere la OPC.

Alte discuții în legătură

Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)
Poprire Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara...a venit o poprire pe numele meu la firma luna trecuta si o instiintare catre banca pt acelasi lucru,asa ca angajatorul meu m-a instiintat ca se va ... (vezi toată discuția)
Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)