avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

Buna seara...a venit o poprire pe numele meu la firma luna trecuta si o instiintare catre banca pt acelasi lucru,asa ca angajatorul meu m-a instiintat ca se va efectua poprirea,banca m-a instiintat ca mi s-au blocat conturile...un cont estw de lei pt salar,altul de euro pt diurna...poprirea este pe venit si nu pe cont,e specificat negeu pe alb...asa ca am instiintat banca imdeiat ca acel cont de euro este diurna si trebuie deblocat,asta fiind in data de 04.05.2016...imediat am luat legatura cu executorul,cu firma,pt demersuri...in tot acest timp,desi bamca stia situatia mea si ce spune legea si-a permis sa-mi retraga banii din contul de euro fara instiintarea mea sau acordul meu,a facut conversia in lei si i-a trimis catre contul executor,de acolo banii ajungand la beneficiarul creantei,fara ca executorul sau beneficiarul creantei sa ceara acest lucru...pur si simplu banca a decis si a incalcat legea...am.depus o plangere la.banca iar raspunsul lor a fost ca sistemul a facut asta automat,desi pana sa faca asta au trecu 4 zile de la instiintare...e posibil asa ceva??? ... ideea este ca au cerut executorului banii inapoi,insa banii au ajuns deja la beneficiarul creantei iar acesta nu doreste returnarea lor,e si normal...asa ca banca a gresit iar eu sunt pagubitul oarecum...in opinia mea imi pot recupera banii de la.banca doar printr-o hotarare judecatoreasca....astept opiniile si sfaturile d-voastra,va multumesc
Cel mai recent răspuns: avocatdareinplata , Avocat 23:04, 2 Iunie 2016
Executorul a trimis bancii adresa de executare pe toate conturile pe care le aveti, asa este legea.
Dvs. trebuie sa dovediti executorului existenta contului pentru diurna cu acte doveditoare de la angajator.
Executorul este obligat sa ridice porirea pe contul de diurna, printr-o adresa pe care o trimite la banca si la angajator.
Banii retinuti abuziv de banca foarte greu sau imposibil ii puteti recupera.


[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2016
gi-jane2, moderator
verificati daca sunteti in termenul legal de 15 zile in care puteti face contestatie la executare.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire maia andrei maia andrei Buna ziua ! Am poprire 1/3 pe salariu , instituita de executor judecatoresc pt suma de 2000 ron, Intampin urmatoarele probleme: 1- firma unde lucrez a ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)