avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Buna ziua !
Am poprire 1/3 pe salariu , instituita de executor judecatoresc pt suma de 2000 ron,
Intampin urmatoarele probleme:

1- firma unde lucrez a trimis instiintare catre executorul judecatoresc, ca se va face poprirea la ei , pe 21.01.2020 , inainte de a ma anunta pe mine , ac lucru intamplandu-se pe 23.01.2020, cand am fost chemata la sediu si mi s-au inmanat actele. Nu am fost informata ca ei, deja, au trimis instiintatre catre executor ca se va face poprirea la ei , IAR EU AM AFLAT CA EU DECID UNDE SE FACE POPRIREA – LA EI SAU LA BANCA

2- am ambele conturi blocate , contul unde primesc salariul si contul in care primesc alocatia copiilor( din ce am citit nu se pune poprire pe aceste cont)

3 – executorul judecatoresc a primit fax cu instiintatea ca se va face poprirea la angajator din data de 21.01.2020 , dar la insistentele mele si dupa multe apeluri telefonice abia in data de 28.01.2020 a trimis instiintarea de ridicare popririi catre banca , dar in instiintare a mentionat ca sunt urmarite in continuare si alte venituri care vor intra in acel cont .Am sunat, in repetate randuri, pt clarificarea situatiei si nu imi mai raspunde la telefon

Eu primesc doar salariul in acel cont , nu am alte venituri si in aceasta situatie banca nu imi deblocheaza contul si cardul, mai mult, ma obliga sa scot banii doar cu buletinul din cont, taxandu-ma 2% din suma extrasa chiar daca am un cont cu zero cheltuieli de administrare.
Este legal ce se intampla in cele descrise mai sus ( angajator, banca , executor) ce pot sa fac pt deblocare cont / card ?
Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
maia andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:32, 3 Februarie 2020
Informati banca unde intra banii de alocatie ca nu au voie sa popreasca acel cont pentru ca este de alocatie. Ceea ce e aberant la noi este ca bancile stiu exact care este contul, ce sume intra si de unde vin, pentru ca vad contul de la alocatii, dar se fac ca nu vad.
Din păcate nu puteți face nimic. Nu exista nici o prevedere legală prin care să obligați executorul să deblocheze conturile bancare. Dacă vrea el, îi ridică poprirea, iar de nu vrea îl tine blocat.

Cea mai simplă rezolvare este să faceți cerere pentru a primi alocația copiilor prin POȘTĂ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita gratiela2005 gratiela2005 Neata, incep prin a va intreba ce inseamna asta \"executare silita\"...asta pt ca eu din prostie acum cativa ani am facut un credit pt un unchi care se pare ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o poprire pe card și în contul meu s a virat banii ... Romina@1 Romina@1 Buna ziua Am o poprire pe card și în contul meu s a virat banii altei persoane pot debloca acei bani pentru a înapoia banii omului cu dovada că într ... (vezi toată discuția)