avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Neata,
incep prin a va intreba ce inseamna asta "executare silita"...asta pt ca eu din prostie acum cativa ani am facut un credit pt un unchi care se pare ca nu si-a achitat creditul si ieri cand am vrut sa imi ridic salariul am constatat ca am contul blocat.In urma discutiei cu un executor al bancii am ajuns la o oarecare intelegere prin care sa depun o suma de bani dupa care sa imi fie debolcat contul.Se poate accesa asa usor informati legate de contul meu desi nu am creditul la aceeasi banca la care am si contul in care primesc salariul?o sa dureze mult pana imi deblocheaza contul de salariu? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 14:32, 13 Aprilie 2011
Executarea silita este procedura prin care creditorul isi indestuleaza creanta prin forta publica exercitata de catre executorul judecatoresc, bancar sau bugetar, dupa natura creantei.
Daca pe cont aveti drepturi salariale, nu au voie sa va retina mai mult de 1/3 din acestea, restul este obligat executorul bancar sa vi-i elibereze.
am vb cu aces domn care se ocupa de cazul meu si dupa o lunga conversatie prin care ii ceream sa il raspunda cu ce drept mi-a blocat contul de salariu...mi-a inchis telefonul in nas si mi- a cerut sa revin cand ma calmez?pot face o plangere impotriva deciziei de a imi bloca contul?
Doamna, nu exista cont de salariu. Exista conturi in care intra si veniturile din salariu. Contul este legal blocat. Ilegal ar fi sa va retina mai mult de 1/3 din salariu.
multumesc pt raspuns.ei tocmai asta au facut mi-au blocat accesul la toata suma de pe card.
asta e problema bancii pt ca ea stie provenienta sumelor care va intra. Cand banca vede ca intra bani din salariu ar trebui sa vireze exact cat trebuie...adica 1/3

Alte discuții în legătură

Executare silita - proprire Mircea555 Mircea555 Am primit ieri somatia cum ca am o executare, iar astazi la 1 zi am primit mail si mesaj de la ING cum ca am proprire pe contul de salariu. Are executorul ... (vezi toată discuția)
Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu zurapap zurapap Buna ziua. Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu o nelamurire in privinta unei probleme personale legate de o poprire solicitata de un executor ... (vezi toată discuția)