avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - Proprire
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - Proprire

Am primit ieri somatia cum ca am o executare, iar astazi la 1 zi am primit mail si mesaj de la ING cum ca am proprire pe contul de salariu.

Are executorul drept sa ceara proprirea din prima zi de cand debitorul a primit somatia de executare? Stiam ca usnt 15 zile in care pot face contestatie la executare.

Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:32, 26 Martie 2019
Da, are Executorul acest drept conform Codului de Procedură Civilă.

Contestația la executare nu suspendă executarea silită, deci contul va rămâne blocat și dacă faceți contestație.
Am vorbit cu executorul si a zis sa-i trimit un email pentru a-i propune sa platesc esalonat.
In cazul asta, contul bancar ramane blocat?

Suma pentru care a fost blocat contul este mai mare de 1/3 din salariu.

Am primit o solicitare de infiintare poprire cu detaliile de mai jos:
Suma: 2614 RON
Debitor:
Reprezentand:
Institutia emitenta:
Aceasta suma a fost blocata pentru a fi transferata catre institutia de mai sus.

Banca o sa transfere doar 1/3 din salariu, nu toata suma, nu?
Totul e la mâna executorului. Dacă vrea deblochează contul, iad dacă nu vrea nu-l deblochează. Întrebați-l pe el ce are de gând să facă cu contul bancar în cazul că încheiați o înțelegere de plată eșalonată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar mosquito mosquito Salut. Am o poprire pe contul bancar de acum vreun an pentru un credit neachitat in valoare de ~5000 ron. Nu lucrez nicaieri, nu am salariu, am cateva ... (vezi toată discuția)
Refuzul bej de a-mi comunica actele din dosarul de executare silita claudia1975 claudia1975 Buna ziua, In luna februarie a acestui an am primit o adresa de la banca unde am contul de salariu precum ca cei de la BEJ Tudorache Catalin Andrei au cerut ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt abuz in serviciu al executorului marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.Pe data de 2 februarie am primit o instiintare de executare silita pt suma de 3900 de lei,cu blocarea contului de salariu.In 3 februarie am pus in ... (vezi toată discuția)