Buna ziua.Pe data de 2 februarie am primit o instiintare de executare silita pt suma de 3900 de lei,cu blocarea contului de salariu.In 3 februarie am pus in contul indicat de executor suma de 1000 de lei reprezentand 1/3 din venitul meu net si am justificat acest lucru cu fluturasul de salariu,o declaratie pe propria raspundere ca nu am alte venituri sau bunuri si o chitanta din care reiesea ca am actualmente un CAR de achitat.Toate aceste dovezi insotite de chitanta de plata a sumei de 1000 de lei cu explicatiile de rigoare si rugamintea sa mi se ridice blocarea contului pt ca voi plati lunar 1/3 din venitul net,le am trimis executorului pe adresa de email indicata in instiintare.Acesta nu doar ca nu a ridicat blocarea contului si nici nu m a bagat in seama,dar nici macar nu a anuntat banca de faptul ca suma care mai era de recuperat era 2900 de lei.Ieri cand am vrut sa mi ridic salariul pe card am constatat ca contul este in continuare blocat pe intreaga suma de 3900 de lei.Doresc sa fac o plangere penala pt abuz in serviciu si daca considerati ca am dreptate,unde ar trebui s-o adresez?Multumesc!
Puteti face o plangere penala.Puteti sesiza si Camera Executorilor.
Ar trebui sa obtineti si daune desi in Romania se considera ca se imbogatesc pe nedrept oamenii daca primesc daune.
Mentalitatea comunista persita si ii ajuta mult pe cei care incalca legea.Daca nu au teama este normal sa isi faca de cap.
Oamenii nu si-au angajat avocati foarte multi ani si s-a ajuns la abuzuri ceea ce este firesc pentru ca fara a exista echilibru apar abuzuri.
Dvs. platiti nota de plata pentru toti cei care inaintea dvs. nu au apelat la avocat ca sa indrepte lucrurile si sa se evite abuzurile.
Toți debitorii pățesc la fel în privința blocării contului bancar. Nu sunteți un caz unicat.
Executorii procedează toți la fel când încep executările silite. În privința blocării conturilor bancare, se comit cele mai multe abuzuri.
Teoretic, Banca ar trebui să vă elibereze restul de salariu de la casieria băncii.
Unele bănci așa procedează, deblochează temporar contul clienților debitori, și le înmânează direct în mână restul de salariu de după poprire.
Cardul nu poate fi folosit pe toată perioada cât contul este blocat.
Este clar ca se creaza un prejudiciu patrimonial.
Insa...fara sanctiuni judecatoresti nimic nu se va schimba.
Este unul din punctele in care justitia si-ar putea dovedi eficienta.
Problema este insa ca mai mult de 1000 lei nu cred ca ar da instanta.
Banii blocati sunt precum banii furati si inapoiati ulterior...
Incasare chitanta
axellcom
Buna ziua , doresc sa va aduc la cunostinta problema mea. In calitate de agent comercial am taiat unui client cu care am avut o colaborare foarte buna o ... (vezi toată discuția)
Executare silita
gratiela2005
Neata,
incep prin a va intreba ce inseamna asta \"executare silita\"...asta pt ca eu din prostie acum cativa ani am facut un credit pt un unchi care se pare ... (vezi toată discuția)