Buna ziua,
Daca mi s-a instituit o poprire pe cont nu mai pot folosi banii din cont deloc? Inteleg ca se opreste o treime din salariul , dar restul nu ii pot scoate?
Daca banca primește cererea de la executor, se face blocarea contului in bancă. Ei îți executa conturile/bunurile întâi până își scot banii datorați. Daca de exemplu ai 10000 ron in cont, si datoria este de 1000 ron, se poate bloca tot contul până la achitarea sumei datorate. In situații de genul, banca lucrează cu tine, semnezi niste acte unde ești de acord să-ți tragă suma aia din cont, si sa o vireze la executor. Apoi executorul revine la bancă și ridică poprirea pe cont si te poți folosi de restul banilor.
si in cazul înțelegerii, cu reținerea sumei de
xxx din salariu lunar, tot cu banca lucrezi.
ex: contul sta blocat, îți intră
salariul, se trage suma datorată, se deblochează contul ptr a putea folosi restul banilor.
astea sunt niste înțelegeri de le faceți cu banca, unde le dați voie lunar sa va traga suma
datorată întâi, si apoi sa vă deblocheze restul banilor.
Poprire pe salariu
cornel2222
Buna ziua ! Am o nelamurire in cazul unei popriri . Am avut un credit mai vechi pe care nu am reusit sa il mai achit ,acum mi sa pus poprire pe salariu dar in ... (vezi toată discuția)