avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara. V Cu o întrebare vreau sa va deranjez. Am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara. V Cu o întrebare vreau sa va deranjez. Am fost anunțat ...

Buna seara. V
Cu o întrebare vreau sa va deranjez. Am fost anunțat că voi fi executat silit pentru un credit luat de sotie in care eu eram co-platitor. Vreau sa mentionez că nu am știut că nu a mai plătit creditul, pentru că dacă știam nu lăsăm să se ajungă la executare silita. Executorul judecătoresc a dispus blocarea întregii sume în cuantum de cca 6750 lei in contul in care primesc salariu. Banii erau mai mulți în cont,au blocat suma datorată ,restul sumei putând să mă folosesc de ea. In urma înțelegerii cu angajatorul amandorura am făcut înțelegere de plată ,eu in procent de o treime din salariu,soția în procent de 40%. Din suma blocată,la un moment dat au retras fara nici un preaviz,sau înștiințare,o sumă de cca 1920 lei. Am întrebat la bancă de ce au făcut asta...nu au știut să îmi răspundă. Între timp am încasat salariu și firma a virat către executorul judecătoresc in data de 1 martie suma de 1550 lei, echivalentul a unei treimi din salariu. Biroul executorului judecătoresc au făcut o adresă in care au spus că au retras deja suma aferenta lunii acesteia și au virat suma înapoi în contul angajatorului in data de 2 martie. Astăzi,iar au retras din suma blocată în cont 1293 lei. Deci,in decursul a două săptămâni,au retras din suma blocată cca 3250 lei. Au voie să dispună când vor ei de orice suma de bani din cei blocați pe cont? Și dacă am blocată întreaga suma din contul de salariu,de ce îmi blochează și alte conturi? Am în contul in care virez rata apartamentului cumpărat prin programul prima casa o sumă de bani pe care o strângeam sa o folosesc la începutul anului la plata fondului de garantare. Nu pot sa folosesc banii aceia, pentru că ei sunt blocați. Dacă toată suma e este blocata pe contul de salariu și deja mai bine de 50% din suma a fost livrata către ei,de ce am blocate și alte conturi? Au voie sa facă acest lucru? Va mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: adriannenciu , utilizator 01:06, 6 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a fost o intelegere cu executorul trebuiau sa deblocheze toti banii din banca si sa astepte luna de luna cota platita de angajatori. Unii executori vor sa scape ami repede si apeleaza la banii blocati in banca, nu ii intereseaza pentru ce sunt banii aia acolo. Bine ca suma nu e f. mare. Trebuie vb cu executorul din nou si vazut dece a facut asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut ... scoica_80 scoica_80 Bună ziua. Pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut co-platitor. Soția nu a mai plătit creditul, și am fost executați silit. Conturile ... (vezi toată discuția)
In domeniul dreptului procesual civil: poprirea swimmer90 swimmer90 Avand calitate de garant intr-un contract de credit din 2009, mi-au fost banii blocati in contul bancar de salariu in totalitate de carte exectutorul ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)