Bună ziua. Pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut co-platitor. Soția nu a mai plătit creditul, și am fost executați silit. Conturile bancare amandorura au fost blocate,și pe contul meu de salariu s-a blocat întreaga suma datorată ,și anume 6757 lei. Între timp,soția a vb cu angajatorul și a făcut o înțelegere de plata in cuantum de 40% din drepturile salariale cuvenite. Acesta au fost trimisa către executorul judecătoresc. Între timp,din suma blocată mi s-au retras 1943 lei. Ce vreau sa va întreb...daca s-a făcut înțelegerea de plată cu persoana care a contactat creditul,și anume soția,eu ca și co-platitor trebuie sa plătesc la rândul meu o treime din salariu? Nu se poate face opriri decât pe un salariu,și nu pe amândouă, deoarece în felul acesta vom fi puși în situația de a nu mai putea plăti creditele către alte instituții bancare( rata apartament și cheltuieli utilități) . Va mulțumesc anticipat !
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu-l interesează pe creditor că mai aveți și alte obligații de plată. Când ați ajuns la executare silita, va execută pe toți debitorii. În situația executării silite legea este de partea creditorului.
Mai concret, nu aveți pârghii legale să obligați creditorul să execute doar pe unul din debitori.