avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil pentru un credit de nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale

Buna ziua!Mama mea a luat un credit de nevoi personale in anul 2007 ,in valoare de 28000 lei fara sa garanteze cu vreun bun.Pana in anul 2010 a platit ratele la timp ,ulterior a avut mai multe probleme de sanatate si a fost in imposibilitate de a mai plati rata.In anul 2012 a mai platit la banca timp de cateva luni o suma mult mai mare decat rata.Intre timp ,dosarul era cand la o firma de recuperare cand la banca.
Acum 2 saptamani a primit somatie de la executor judecatoresc sa plateasca suma de 27000 lei plus cheltuieli de executare de 4200 lei,in total in jur de 31000.De asemenea i s-a infiintat poprirea pe salariu.A fost la executor si i s-a spus ca deja au trimis adresa la Primarie pentru a se afla daca detine vreun imobil in proprietate, urmand a se incepe procedurile de executare silita asupra acestuia.
Intrebarile mele ar fi:1. ii poate fi executat apartamentul ( a carui valoare este mult peste suma datorata)pentru un credit de nevoi personale avand in vedere ca are salariu si se poate opri din el lunar o treime pentru aceasta datorie? 2. ce putem face in instanta?credeti ca avem vreo sansa sa se dea vreo hotarare prin care sa ramana doar cu oprirea pe salariu?3.Am auzit ca s-ar fi dat vreo hotarare a Uniunii Europene prin care cei care se afla in executari silite asupra imobilelor sa aibe mai multe sanse de a se apara inainte de a i se lua casa propriu zis.Stie cineva mai multe detalii despre aceasta stire?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 7 August 2014
Creditorul poate alege modul in care executa silit debitorul,urmarind bunurile mobile,imobile,poprire venituri salariale .Daca mama dvs nu avea bunuri care puteau fi executate silit se mergea doar pe varianta popririi,cat timp exista un imobil,creanta putand fi recuperata integral si intr-un termen mult mai scurt este clar ca se va recurge la executarea silita a bunului imobil.
Nu puteti scapa de executarea silita imobiliara decat daca ajungeti la intelegere cu creditorul sa platiti esalonat ( in cateva rate, nu in cativa ani) ce datorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile gavrusdaniel gavrusdaniel buna ziua,in urma cu mai multi ani in urma am scos din doua banci 2 credite am platit vreo 2 ani dupa aia firma la care lucram a dat faliment, ratele sau ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc nicoleta_ghebaru nicoleta_ghebaru Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor, sotul meu a facut un credit de nevoi personale in anul 2008, pana in 2010 am achitat ratele luna de luna, el fiind ... (vezi toată discuția)
Plata rata - executor bancar cristinikbaby cristinikbaby Buna ziua,am si eu niste nelamuriri daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri as aprecia tare mult...deci am facut in anul 2000 un cont de nevoi personale ... (vezi toată discuția)