avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executor judecatoresc

Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutor, sotul meu a facut un credit de nevoi personale in anul 2008, pana in 2010 am achitat ratele luna de luna, el fiind bugetar a obtinut "merituasa" micsoare de salariu de 25%, de atunci am inceput sa avem intarzieri foarte mari la banca. In anul 2012, fiind la cumparaturi cand sa platim ni s-a spus ca nu avem disponibil pe card,chiar daca era ziua de salariu.Am descoperit ca banca (Raiffeisen) ii pusese poprire pe tot salariu, este legal ca executorul judecatoresc sa-i puna porprire pe toata suma, si el sa nu mai primeasca nici un ban.Mentionez ca doua luni de zile el nu a incasat nici un ban, pana in momentul in care a resuit sa vorbeasca la serviciu, sa-i opreasca pe fluturas.Daca el plateste luna de luna de trei ani de zile poprirea la serviciu.,intrebarea mea este urmtoarea, executorul nu poate sa-i ridice poprirea si sa-l considere un credit cu rata lunara? problema este ca vrem sa facem un credit pt prima casa, si am nevoie sa-i ridice poprirea. Spuneti-mi va rog cum sa procedez, ca nu am bani sa platesc toata poprirea ramasa.
Nu i se ridica poprirea decât după ce achita sau la cererea creditorului, ceea ce e puțin probabil ca o facă.
Veți avea probleme și sa accesați credit când soțul e dator și rau platnic.
Am aplicat la banca pt credit, si mi s-a spus ca pot obtine credtiul doar daca-i se ridica poprirea, el fiind codebitor la credit. Singura noastra problema este ridicare popririi
Buna ziua,
este ilegal sa ii popreasca intreg salariul.Legea spune ca se poate popri 1/3 din salariu, si nu mai mult de 1/2 din salariu daca exista un cumul de datorii. Intreaga poprire nu se poate ridica decat daca ati obtine in instanta desfiintarea executarii silite prin poprire, iar contestatia la executare trebuie introdusa in 15 zile de la momentul popririi. Ceea ce a facut executorul e ilegal, deci in contestatie ati avea o sansa sa desfintati acel act.
Cu stima,
Ioana Bâlc
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar Kim22 Kim22 Buna ziua, Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri concrete: -am poprire pe salariu din septembrie 2012( 30%) pentru o casa scoasa la ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar cec ioana-b ioana-b Buna ziua, In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut ... (vezi toată discuția)