avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare cont bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare cont bancar

Buna ziua,

Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri concrete:

-am poprire pe salariu din septembrie 2012( 30%) pentru o casa scoasa la licitatie, care nu s-a vandut nici la a 3 a licitatie.
- acum m-am trezit cu contul bancar unde primesc salariul( ce ramane din poprire adica 70 % din el) blocat si cu poprire din nou de 30 % tot de la acelasi executor. Dl executor a oprit luna aceasta din salariul meu 60 %. L-am sunt spunand ce a facut si a zis ca el are voie sa-mi blocheze contul. I-am explicat ca nu mai am conturi pe numele meu decat cel de salariu unde primesc doar salariul.
Eu in ziua de salariu nu mi-am putut ridica bani, munca mea pe o luna si nici ce ramasese dupa a doua porprire. Specific ca dupa ce m-am dus la banca a 2 zi si am explicat mi-au dat diferenta cu multe rugaminti. Eu sunt cea care aduce bani in casa, sotul meu este inapt la munca, am un copil minor si nu am putut sa-i platesc gradinita si sa cumpar mancare pentru ca nu mi-a putut ridica salariu si nici nu am avut ce sa mai fac cu el dupa 2 popriri.
CE pot sa fac
Multumesc
poprirea a doua este pusa pentru acelasi contract de credit ca si prima poprire?Daca da, ii faceti plangere penala, ptr abuz, daca nu... trebuie sa va poprieasca maxim 1/2 din salariu. Pt diferenta puteti face contestatie la executare, daca nu intelege sa se conformeze legii.
Multumesc pentru raspuns!
A doua poprire este pusa pentru acelasi contract de credit de catre acelasi executor, am vorbit cu el i-am expilcat si nu mi-a deblocat nici contul si nici nu mi- a returnat bani.
Nu ma pot intelege cu dasul imi inchide telefonul in nas.
Sunteti sigur ca ii pot face plangere penala, am si extras de cont ca mi s-au retras bani si ca am contul inca blocat si adeverinta ca am poprire din septembrie si fluturas.
Da, in situatia asta mergeti si faceti plangere penala pentru abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Sesizare.. anamariapitulice anamariapitulice Bună ziua! Am poprire pe salariu de 2 ani si contul de salariu blocat...desi lunar se virează banii in contul executorului judecătoresc acesta nu vrea sa ... (vezi toată discuția)