avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sesizare..
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sesizare..

Bună ziua!
Am poprire pe salariu de 2 ani si contul de salariu blocat...desi lunar se virează banii in contul executorului judecătoresc acesta nu vrea sa imi deblocheze contul de salariu!
In fiecare luna trebuie sa merg la banca pentru deblocarea contului sa astept ore in sir iar daca am ghinionul ca data de salariu sa pice vinerea..nu pot sub nici o forma sa ridic banii pana luni..Am inteles ca se opreste si un comision pentru blocare deblocare cont .
La banca..doamnele dau din umeri...executorul dă vină pe creditor. respecriv Kruk...acestia dau vina pe executor si uite asa ma invart de 2 ani fara ca cineva sa ma lămurească!
Va rog frumos ...am nevoie de o parere..si ce trebuie sa fac pentru ca contul sa numai fie blocat..e ..inadmisibil sa pierzi ore in sir pentru a ridica pana si alocatia copilului!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anamariapitulice , utilizator 14:31, 16 Decembrie 2018
Dacă deblocarea contului nu presupune riscul de a pierde banii executorul consider ca este abuziv cum procedează.
Trebuie însă văzut exact de avocatbsi chiarbsa discute cu executorul daca ati vrea sa rezolvați prin justiție problema.
Întrebați si la banca sa vedeti ce spun 0entru ca depinde si de mecanismul circulației banilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns!
La banca am întrebat de nenumarate ori..doamnele de acolo spun ca e treaba execcutorului sa deblocarea contul..pe domnul executor de cate l-am sunat a fost foarte deranjat zicandu-mi ca nu este treaba lui ci a creditorului..la kruk daca sun acelasi raspuns..nu este treaba noastră tine de executor..
Eu numai inteleg si numai vreau sa tolereze aceasta situatie..
De 2 ori pe luna trebuie sa aspteastept ore in sir pentru deblocarea contului..
De multe ori l-au deblocat dar pentru ca banii au intrat tarziu dupa ora 6 nu am.reusit sa-i scot pentru ca contul iar a fost blocat..
Va rog frumos, domnule avocat..indrumati-ma ce.trebuie.sa.fac..si cui sa ma adresez..
Am toate mesajele catre executor prin care solicită deblocarea contului.. am.toate mesajele pe telefon prin care arata ca contul meu de salariu este in continuare blocat .
Va multumesc !O zi frumoasa!
Executorul este în drept să blocheze contul bancar. Altcineva nu poate bloca un cont bancar. De asemenea tot executorul este cel care îl poate debloca dacă vrea.
Este adevărat că el acționează la cererea creditorului, și dacă Kruk e creditorul, acesta a cerut executorului blocarea contului.

În această situație doar Instanța de judecată civilă poate dispune obligarea la deblocarea contului.
Dacă poprirea se face direct la angajator, nu se mai justifica și blocarea contului de salariu.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
Va multumesc frumos pentru răspunsuri!!!!trăim intr-O tara in care cei puternici profita de cei slabi..cam asta este ..situatia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu cornel2222 cornel2222 Buna ziua ! Am o nelamurire in cazul unei popriri . Am avut un credit mai vechi pe care nu am reusit sa il mai achit ,acum mi sa pus poprire pe salariu dar in ... (vezi toată discuția)