avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ...

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in momentul acesta suntem amandoi angajati dar problema este ca ni sa blocat amandurora conturile cu suma de 30500lei.Intrebarea: este posibil sa avem amandoi conturile blocate cu aceasta suma? Si cum putem proceda la deblocarea conturilor daca ea este angajata si ar putea sa i-se puna doar ei sau mie poprire pe o treime sau jumatate din salariu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:05, 16 Martie 2021
Așa se procedează când se ajunge la executare silită. Nu prea aveți ce face ca să scăpați de executarea silită.
Este executat atât titularul cât și girantul/giranții.
Asta am inteles, ideea este daca se poate pune poprire pe um singur salariu si sa se deblocheze conturile, o solutie ma gandesc ca trebuie sa existe


Practic daca sunt blocate ambele conturi cu aceasta suma, noi cum putem plati? Doar sa ne retina amandurora salariile integrale pana la achitarea sumei?
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Salariul/Pensia nu se reține integral, ci 1/3 la o singură poprire, și 1/2 dacă sunt doua sau mai multe popriri.
Cardurile sunt blocate, trebuie să mergeți la casieria băncii sa ridicați diferența de bani de după poprire.
Nu puteți scoate banii de la ATM.

Vorbiți cu executorul să vă pună poprire la angajator, și să vă ridice poprirea de pe contul bancar.
Eu personal nu cred că va accepta deblocarea contului, deoarece la banca mai pot intra și alte venituri care pot fi executate 100%.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - angajament de plata si conturi blocate vasilem092 vasilem092 Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat. Situatia este urmatoarea: Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 ... (vezi toată discuția)
Proprirea in acelasi timp la imprumutat si girant Vaida adriana Vaida adriana Buna ziua, ma numesc Adriana , si as vrea sa ma consiliati, deoarece eu nu am mai avut asemenea probleme si nu cunosc legislatia. Baiatul meu are un credit la ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe salriu ca girant- urgent traiminromania traiminromania Buna seara!Am 26 de ani.SUnt administrator al unei firme dar doar in acte pentru ca , de fapt, administrator e mama mea.In anul 2007 mama mea a facut o linie ... (vezi toată discuția)