Buna ziua, ma numesc Adriana , si as vrea sa ma consiliati, deoarece eu nu am mai avut asemenea probleme si nu cunosc legislatia. Baiatul meu are un credit la banca , iar eu sunt girantul lui. El, neplatindu-si rata de un timp, din decembrie ni s- a instituit proprire pe conturile bancare ale amandurora. Intre timp insa,mie mi s-a pus proprire pe salar si de la firma, astfel incat pe luna ianuarie mi s- a retinut din 2 parti suma. Pe de alta parte, si fiul meu s-a angajat intre timp si i s-a retinut si lui1/3 din salar in luna februarie. Ati putea sa- mi spuneti daca e legal sa se retina de la amandoi ( deoarece la biroul executorilor asa i s-a spus), si care este procedura pe care s- o urmez? De asemenea, am doua carduri de credit blocate- daca totusi mi se retine de la firma, cum pot sa le deblochez? Pe de alta parte, nici banca nu mi- a restituit toti banii retrasi!
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua. Trebuie sa cititi contractul pe care l-ati semnat la banca, prin care daca ati renuntat la beneficiul de discutiune (si este foarte probabil ca ati renuntat), atunci banca va poate executa silit chiar si inainte de a fi executat titularul contractului de imprumut (fiul dvs). Cat priveste retinerile de 1/3 din venituri facute atat de catre banca, cat si de catre angajator, aceasta este o practica curenta, iar dvs trebuie sa informati executorul judecatoresc sau eventual sa formulati in termenul legal o contestatie la executare avand ca obiect incidenta limitelor urmaririi veniturilor banesti. Pe de alta parte, sumele retinute pena acum, nu le mai primiti inapoi.