avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprirea in acelasi timp la imprumutat si girant
Discuție deschisă în Executare silită

Proprirea in acelasi timp la imprumutat si girant

Buna ziua, ma numesc Adriana , si as vrea sa ma consiliati, deoarece eu nu am mai avut asemenea probleme si nu cunosc legislatia. Baiatul meu are un credit la banca , iar eu sunt girantul lui. El, neplatindu-si rata de un timp, din decembrie ni s- a instituit proprire pe conturile bancare ale amandurora. Intre timp insa,mie mi s-a pus proprire pe salar si de la firma, astfel incat pe luna ianuarie mi s- a retinut din 2 parti suma. Pe de alta parte, si fiul meu s-a angajat intre timp si i s-a retinut si lui1/3 din salar in luna februarie. Ati putea sa- mi spuneti daca e legal sa se retina de la amandoi ( deoarece la biroul executorilor asa i s-a spus), si care este procedura pe care s- o urmez? De asemenea, am doua carduri de credit blocate- daca totusi mi se retine de la firma, cum pot sa le deblochez? Pe de alta parte, nici banca nu mi- a restituit toti banii retrasi!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:53, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Trebuie sa cititi contractul pe care l-ati semnat la banca, prin care daca ati renuntat la beneficiul de discutiune (si este foarte probabil ca ati renuntat), atunci banca va poate executa silit chiar si inainte de a fi executat titularul contractului de imprumut (fiul dvs). Cat priveste retinerile de 1/3 din venituri facute atat de catre banca, cat si de catre angajator, aceasta este o practica curenta, iar dvs trebuie sa informati executorul judecatoresc sau eventual sa formulati in termenul legal o contestatie la executare avand ca obiect incidenta limitelor urmaririi veniturilor banesti. Pe de alta parte, sumele retinute pena acum, nu le mai primiti inapoi.
Multumesc pentru raspuns,am inteles ca banca ma poate executa silit inaintea fiului meu, dar deodata, pe amindoi este legal?
Este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant slpibrail slpibrail sint girant si am primit la servici hirtie pentru executare silita .sint unic intretinator al familiei mele ma pot executa sau nu (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)