Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să îmi blocheze întreaga sumă aflată in cont?
Ce as putea face ca banca să îmi permită folosirea contului?
Mulțumesc!
Este pe rol o executare silită pusă în aplicare de un executor judecătoresc`? Sau este doar o descoperire de cont.
În caz de executare silita, executorul judecătoresc blochează toate conturile bancare existente la diverse bănci, și tot el executorul trimite la bănci decizii de deblocare a conturilor.
Dovada că creanța a fost achitată o face către bancă executorul judecătoresc, nu debitorul.
Cel competent prin lege să blocheze un cont bancar, tot el este obligat sa-l și deblocheze.
Banca nu poate debloca un cont, blocat de un executor judecătoresc, pâna ce același excutor nu trimite încheiere oficiala de deblocare a contului.
Executorul a emis notificare de ridicare a popririi, dar banca ne zice că între 15 și 30 zile lucrătoare pot ridica poprirea.
Este legal sa se lungească atât?
Mulțumesc!
Dapix a scris:
Ați solicitat executorului să trimită la bancă decizie de deblocare a contului`?
Executorul judecătoresc are competența de a debloca contul bancar, nu instituția bancară.
Popire pe salariu
Florin rmz
Bună ziua am si eu o intrebare la dv.eu am contestat executarea silită la un credit .si acum ma judec cu ei .si de curînd m-am angajat si imi cere sa imi ... (vezi toată discuția)
Executare silita
campion
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)