avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar CEC
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar CEC

Buna ziua,

In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut contestatie la executare, creanta fiind clar prescrisa, insa mai dureaza pana cand se va judeca, iar eu nu imi pot plati rata pentru creditul ipotecar la CEC, acesta din urma amenintandu-ma ca in 2 zile va incepe executarea silita impotriva mea.

Eu sunt de buna credinta, am incercat sa aduc un codebitor pana la indepartarea popririi, insa banca a refuzat codebitorul.

De asemenea, CECul nu s-a inscris in AEGRM si de aceea, aparent, este contul meu blocat.

Executorul judecatoresc mi-a oferit ca solutie o esalonare de plata a creantei pentru care s-a pus poprirea si as dori sa sa fac orice ca sa mi se ridice poprirea de la CEC pentru a putea sa imi platesc ratele pentru creditul ipotecar.

Cu toate astea, nu doresc ca plata mea facuta catre executorul judecatoresc sa constituie o recunoastere a creantei pentru care s-a facut poprirea, creanta fiind clar prescrisa (de asta am si facut contestatie la executare)

Astfel, ce pot face pentru a imi putea plati rata la CEC si sa merg in continuare si cu contestatia la executare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: thomas2003 , utilizator 12:27, 1 Iunie 2016
Cea mai simpla varianta este sa solicitati ca pana la rezolvarea problemelor juridice sa vi se faca plata salariului cash, in mana si la CEC puteti sa va platiti rata tot cash contra chitanta, fara sa fie nevoie sa bagati banii intr-un cont in prealabil. Nicio banca nu poate sa va refuze plata cash ... trebuie sa aveti grija sa cereti neaparat ca pe chitanta sa se specifice ce reprezinta acei bani adica "contravaloarea rata pe luna aprilie 2016 la credit cu nr. _____ din data de __________ ".

O alta varianta ar fi ca sa puneti chiar codebitorul sau un membru al familiei sa va achite respectiva rata, cu mentiune ca sa solicite aceleasi lucruri pe chitanta "contravaloarea rata pe luna aprilie 2016 la credit cu nr. _____ din data de __________ ", plata facandu-se pentru dumneavoastra, deoarece nu ati putut sa ajungeti personal la banca, sa zicem.

Banca nu poate sa va refuze acest lucru chiar daca v-a refuzat aducerea unui codebitor. In cazul in care va refuza si acest lucru, schimbati agentia la care faceti plata si incercati din nou.

Daca vedeti ca nici asa nu aveti castig de cauza cu dansii, solicitati celui care va refuza sa va dea in scris faptul ca va refuza acest lucru, dumneavoastra fiind de buna credinta si vrand sa faceti plata, ca sa aveti ulterior ceva la mana.

Va urez o zi frumoasa si sper ca v-am putut fi de ajutor.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
futador, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!

Plata o fac la ghiseul CEC. Alta metoda de plata nu imi accepta banca. Nu pot face plata direct in contul bancii, pentru ca acest lucru nu face parte din practica CECului, iar daca eu sau o alta persoana incearca sa faca plata, suma va fi redirectionata, contul meu fiind indisponibilizat, iar daca as da detalii pe chitanta cum ca suma reprezinta achitarea ratei la banca, banii nu vor ajunge la CEC.

Banca accepta plata doar cu existenta unui codebitor pentru intreaga perioada contractanta, adica inca 15 ani. Dosarul cu aprobarea unui codebitor pentru perioada popririi a fost respins.

Ce solutie mai am in acest caz?

Multumesc
Un creditpoate fi plătit și altfel decât prin creditarea contului menționat în contract.
Dacă banca nu acceptă o altă soluție, nu aveși decât să consemnați ratele la dispoziția creditorului, prin recipisă, urmând procedura prevăzută de prevederile 1006-1012 Cod procedură civilă.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Salutare,

In aceeasi situatie sunt si eu cu Raiffeisen - am deja peste 100 de zile, Telefoane aproape zilnic, doar roboti in call-center.
La unicredit s-a dat TEMPORAR catre coface, am platit, cardul a revenit in banca (cel putin asta spun ei).) Raiffeisen parca e surd. Vor doar o terta persoana / act additional, un "girant".

CEC a gasit o solutie?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)
Poprire cont nikolae28 nikolae28 Buna ziua ! In 2010 am facut un credit \"Prima casa\". La acel moment am fost obligat sa fac un depozit colateral de 1.006 lei, contravaloarea a trei rate la ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog :cont poprit cu credit ipotecar in derulare monkeyy monkeyy Am un un credit ipotecar in derulare si ANAF mi-a pus poprire pe contul in care achit rata bancara. Momentan nu mai pot plati rata pentru ca banii se duc ... (vezi toată discuția)