avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită URGENT VA ROG :Cont poprit cu credit ipotecar in ...
Discuție deschisă în Executare silită

URGENT VA ROG :Cont poprit cu credit ipotecar in derulare

Am un un credit ipotecar in derulare si ANAF mi-a pus poprire pe contul in care achit rata bancara. Momentan nu mai pot plati rata pentru ca banii se duc automat in contul ANAF ......si nici nu pot achita datoria ANAF (o datorie destfel suspecta) ca sa se elimine poprirea.
Ce pot face in aceasta situatie. Mentionez ca nu mai timp decat 2 saptamani pana cand banca mi-a dat termen sa rezolv ceva. Creditul (din 2008) nu este inscris in AEGRM !
Ce pot face ca sa rezolv aceasta situatie ? Exista vreo solutie ? Eu vreau sa achit ratele si nu pot ! Sa dau banca in judecata ca nu a inscris creditul in Aegrm , sa dau anaful in judecata ca sa-mi ridice poprirea pana la rezolvarea situatiei (v-am spus suma pe care o datorez catre Anaf este suspecta) .
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 16:07, 4 Aprilie 2011
Ati contestat acea suma" suspecta" solicitata de ANAF?
1. Daca suma e "suspecta", formulati contestatie la executare pentru a clarifica aceste aspecte ( sa speram ca nu ati depasit termenul de 15 zile);
2. Solicitati bancii sa efecueze inscrierile necesare referitoare la creditul aflat in derulare pentru a nu mai fi afectata de poprirea instituita sau alte probleme pe viitor;
3. pana la clarificarea intregii situatii, care e de durata, din pacate in ce priveste contestatia, platiti rata numerar. ( sa gaseasca banca o solutie, sa va deschida un nou cont, sau orice altceva.....)
4. Pastrati toate documentele care sa dovedeasca ca ati fost de buna-credinta, vizavi de relatia cu banca ( care va percepe dobanzi penalizatoare pentru ca nu ati platit la timp!)
1.Din pacate termenul de 15 zile de la poprire a trecut (am luat cunostinta abia la 20 zile dupa poprire , si asta cand am fost la banca sa achit ratele)

2.am cerut acest lucru

3.am credit la cea mai proasta banca iar partea de relatii cu clientii este la pamant. Am o ruda la o alta banca si mi-au specificat ca sunt mai multe solutii de a achita ratele (de exemplu codebitor care nu mi l-au acceptat , deschiderea altui cont la alta banca au zis ca nu merge , etc etc). Dupa cum vad banca vrea sa achit banii Anaf-ului, dar eu momentan nu am acesti bani iar suma dupa cum v-am zis este cu semnul intrebarii.
Din ce am inteles in cazul in care se ajunge la executarea silita Anaf-ul trebuie sa traga banii de pe urma bunului executat, si in acest caz banca nu mai incaseaza toti banii din credit.
Nu stiu ce sa mai fac, banca nu-mi ofera nicio solutie , anaf-ul nu-mi ofera nicio solutie de esalonare a datoriei si ridicarea popriri.
hai sa o luam altfel. Am rezolvat recent o chestie. Rata tu o platesti pana la scadenta.
Din acest motiv o trage ANAF-ul, ea nefiind inca scadenta ( deci nu este inca datorata). Tot ce ar trebui sa faci este sa platesti cu 1-2 zile intarziere. Atunci suma va fi datorata catre banca, si o sa vezi ca banca si-i va trage. Mentionezi pe OP exact pt ce platesti. Asta pana rezolvi cu ANAF. Vezi ce e pe acolo. De unde vin banii...poti rezolva o reesalonare ceva? Daca nu, vezi daca merge cu o contestatie
ai incercat sa le propui in scris celor de la ANAF o plata esalonata?

Alte discuții în legătură

Anaf mi-a blocat un cont în care îmi plăteam un credit pe persoană fizică. dacă depun bani în acel cont cine ia banii? catalinm75 catalinm75 Buna seara! ANAF mi-a blocat un cont deschis pe persoana fizica la Idea Bank. In acel cont eu imi plateam un credit, care este platit la zi. Eu recunosc ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi; executare fiscala vs executare bancara alexia2004 alexia2004 Buna ziua , oameni buni ,va rog ajutati-ma cu o lamurire: ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare- iar aceste conturi nu sunt conturi curente, ci conturi ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar cec ioana-b ioana-b Buna ziua, In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut ... (vezi toată discuția)