avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE CONTURI; EXECUTARE FISCALA VS EXECUTARE BANCARA
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE CONTURI; EXECUTARE FISCALA VS EXECUTARE BANCARA


Buna ziua ,
oameni buni ,va rog ajutati-ma cu o lamurire: ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare- iar aceste conturi nu sunt conturi curente, ci conturi de credit. Bineinteles ca soldul este 0 barat, ce mai poate urma in aceasta situatie?
Mentionez ca am poprire si pe contul unde eu trebuie sa depun rata la un credit cu garantie ipotecara,,
Care esti specializat pe executari fiscale si bancare? Am mare nevoie de ajutor
HELP!!! ce mai pot face..
IIdeea ar fi, ca si banca vrea sa ma execute silit..:stunned:

dicutati cu banca astfel incit din banii depusi in cont sa isi incaseze ratele la credite cu prioritate. desi exista gaj pe conturile curente exista functionari bancari care vor prefera sa achite poprirea fiscului in dauna creditelor proprii. incercati sa obtineti in scris o modalitate de imputare a platilor si anume banca sa precizeze ca intai se vor incasa ratele si apoi, din restul depunerilor, se vor achita popririle.

o alta varianta este ce a procedurii prevazute de art.1114 Cod Cv si anume consemnatiunea platilor - veti obliga banca sa incaseze strict creditul si nu popririle
pai e simplu. Pt ca banii sa se duca la credit, plateste rata cu intarziere de 1 zi de la scadenta. Astfel ea fiind scadenta si neplatita, e sigur ca banii ii va trage banca. E inscris creditul in AEGRM, e gaj pe cont....ANAF joc de glezne :)
=D>Multumesc! mai am o intrebare de 10 puncte: ANAF ma poate executa pe casa-care e constituita garantie la creditul bancar? Ar putea avea prioritatea asta..aberanta?:stunned:
Imobilul ipotecat în favoarea băncii poate fi sechestrat şi valorificat prin licitaţie publică în condiţiile codului de procedură fiscală.
Banca având ipotecă de rang I, va fi prioritară la distribuirea preţului obţinut în urma vânzării la licitaţie, iar dacă mai rămâne ceva, se distribuie către ANAF.
multumesc..pai tocmai, in caz de licitatie, nu mai ramane nimic..creditul garantat are o valoare mai mare decat garantia in sine..:(

Alte discuții în legătură

Poprire si ipoteca pe cont curent baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii : Daca se poate incasa de catre o institutie de credit rata lunara pentru credit in CONTUL CURENT, daca este instintat ... (vezi toată discuția)
Salariat de banca cu poprire la sursa si credite in sold mirel1972 mirel1972 Sunt salariat de banca si am porire la sursa ( la angajator ) de la un BEJ si poprire pe contul de salariu de la alt BEJ. Mai am un credit in derulare care ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)