avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Salariat de banca cu poprire la sursa si credite in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Salariat de banca cu poprire la sursa si credite in sold

Sunt salariat de banca si am porire la sursa ( la angajator ) de la un BEJ si poprire pe contul de salariu de la alt BEJ. Mai am un credit in derulare care reprezinta 90% din venitul salarial si gaj pe cont inscris anterior popririlor.
In cazul meu angajatorul si banca sunt aceeasi institutie; pe stat mi se retine 1/3 din salariu iar diferenta intrata in cont din salariu nu mai este suficienta pentru achitarea ratei , desi am gaj pe cont. Ce pot face in acest caz ? Nu-mi doresc sa raman cu ratele la restanta.

Cel mai recent răspuns: mirel1972 , utilizator 17:50, 2 Martie 2014
Buna seara!
daca salariul dvs. acopera intreaga datorie pe care o aveti, nu va opreste nimeni sa depuneti diferenta dintre ceea ce va este poprit si ceea ce aveti de plata.
Problema este ca nu mai dispun de diferenta ( salariul meu este singurul venit al familiei )
Si daca ati face contestatie la executare nu rezolvati problema cat dvs si fara popriri aveati rate de 90% din salariu, cat sa va aprobe instanta sa se execute din salariu.. 5si 5% pt fiecare creditor ? Nu se poate.
Solutia e sa va cresteti veniturile cat sa va permiteti o poprire de pana la 1/2 din salariu plus rata.
Ma gandeam ca poate exista o varianta de contestatie/ hotarire judecatoreasca , prin care sa primeze gajul pe cont avand in vedere ca inscrierea la AEGRM a fost facuta cu mult inaintea popririlor.
Sunteti liber sa contestati. Bunuri imobile aveti ?

Alte discuții în legătură

Poprire la sursa si banca mirel1972 mirel1972 Sunt salariat de banca si am porire la sursa ( angajator ) de la un BEJ si poprire pe contul de salariu de la alt BEJ. Mai am credit in derulare care ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi; executare fiscala vs executare bancara alexia2004 alexia2004 Buna ziua , oameni buni ,va rog ajutati-ma cu o lamurire: ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare- iar aceste conturi nu sunt conturi curente, ci conturi ... (vezi toată discuția)
Plata rata refuzata de banca! Flav Flav Buna ziua, Am o poprire pe un cont apartinand unui card de credit si as vrea sa platesc in continuare ratele dar banca refuza sa-mi incaseze banii sub ... (vezi toată discuția)