avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata rata refuzata de banca!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata rata refuzata de banca!

Buna ziua,
Am o poprire pe un cont apartinand unui card de credit si as vrea sa platesc in continuare ratele dar banca refuza sa-mi incaseze banii sub pretextul ca pana nu primesc o instiintare de la Bej sau o solutie definitiva, nu pot face acest lucru si toti banii platiti de mine se duc spre poprire. Am facut o gramada de cereri la Bej sa-mi dea posibilitatea sa-mi platesc si restul datoriilor, mai ales ca angajatorul le-a trimis instiintare ca opresc ei 1/3 din venit. Bineinteles, datorita faptului ca am facut contestatie la executare refuza, motivul fiind ca nu vrea creditorul. Mentionez ca situatia descrisa mai sus o am doar la una din banci unde am credite de platit, la celelalte nu exista asemenea probleme. Le-am precizat in vreo patru cereri ca vreau sa platesc , dar sa-mi puna la dispozitie o modalitate prin care as putea sa o fac dar pentru ca acest card de credit nu este inscris la AEGRM, nu au ce face. Cum fac totusi sa platesc rata pana la urma?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Flav , utilizator 16:01, 26 Octombrie 2016
Eu as proceda asa: as face ordin de plata din contul de salariu catre contul cardului de credit. Celor de la banca unde aveti cardul de credit le-as duce notificare de la servici precum ca salariul este virat in acel cont si ca s-a orpit 1/3 din el pentru acel dosar de executare silita.
Ideea este sa le demonstrati ca acea suma provine dintr-un venit din care a fost orpita deja suma legala pentru acel dosar de executare iar ei nu mai sunt obligati sa redirectioneze nimic catre executor.
O alta varianta ar fi sa vorbiti la serviciu si sa va vireze salariul in acel cont pana la solutionarea contestatiei. Deoarece vi se opreste la locul de munca 1/3 din salariu, ei nu mai sunt obligati sa opreasca nimic pentru executor si va platiti linistit cealata rata.
Buna ziua,
Deja am facut demersurile mentionare de dumneavoastra , dar fara nici un rezultat. Acesta este un card de credit, salariul il primes pe un card de debit, problema e totusi alta. Cum la alte banca unde am acelasi tip de card pot sa platesc fara probleme si la astia nu? Cum am mentionat in mesajul anterior, ei motiveaza ca acest tip de card nu este inscris la AEGRN si nu au prioritate in fata unei popriri. Se poate , de exemplu sa cer bancii sa-l inscrie la AEGRN , asa poate reusesc si ei sa-si recupereze imprumutul?
Nu cred ca are importanta ca este sau nu inscris la AEGRIM, daca faceti plata prin ordin de plata, din contul in care primiti salariul, care este poprit deja la locul de munca, ei nu au voie sa-l mai opreasca in baza aceleasi executari silite.

Explicati-le ca platiti prin ordin de plata/transfer direct din salariul deja porpit iar acea suma nu mai poate fi supusa unei retineri suplimentare si ca asta nu are legatura cu inscrierea la AEGRIM, asta priveste suma transferata de dumneavoastra.

Ori sunt tampiti, ori executorul este actionar la acea banca, ori vor sa le platiti ceva dobanzi penalizatoare in plus ...

Le-am adus adeverinta ,le-am explicat exact ce ati mentionat mai sus! Problema este ca acest card l-am folosit doar pentru rate fara dobanda si ma gandesc sa nu ma incarce cu vreo suma in plus, sub pretextul ca nu am platit la timp, desi suma a fost virata in contul respectiv. Le-am explicat frumos printr-o cerere ca nu am de gand sa platesc ratele respective fara ca banii sa ajunga in cont. Le-am spus ca am facut contestatie la exec si pana se finalizeaza , trebuie sa gasim o solutie prin care sa-mi dea posibilitatea sa platesc ratele fara sa fiu penalizat sau inscris pe vreo lista neagra, mai ales ca la toate societatile bancare la care am credite nu am intampinat astfel de probleme si in plus mentionez ca la banca respectiva nu am avut nici o intarziere sau neplata in ultimii 5 ani de cand am produsul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)
Primăria a trimis poprirea și la firmă, și la bancă iar eu am fost executat silit din două părți. mă puteți sfătui ce să fac? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Am avut o amenda pe RATB acum 4 ani. In luna octombrie a ajuns la firma poprirea de la Consiliul Local in valoare de 220 lei. Ok. Mi-a oprit firma banii. La 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc radu1973 radu1973 buna ziua,am avut un credit neplatit la timp ,am primit de la un birou de executare o instiintare ca am un credit neachitat in valoare de 3800 lei si trebuie ... (vezi toată discuția)