avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita, plus credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita, plus credit bancar

in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat niste bilete la ordin in alb. Firma respectiva e in insolventa acum.
Banca s-a indreptat, logic, pentru recuperarea creantelor catre varul meu, desi are garantii materiale, terenul pentru care s-a acordat creditul respectiv, avalizat cu Biletele in alb.
Intrebare: afecteaza cumva creditul bancar pe numele varului, si garantat cu ipoteca, daca banca ii blocheaza conturile pentru BO in alb? Cum poate iesi din situatia asta?
Exista vreo lege bancara sau de alta natura, care sa-l lase sa-si achite creditul bancar cu ipoteca ( ca sa nu piarda casa socrului sau) chiar daca e urmarit de banca pentru Biletele la ordin avalizate?
Rog un sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 08:53, 7 Iunie 2011
ok credit cu ipoteca , automat in urma neachitarii redeventelor lunare executorul bancar se rasfrange asupra garantiei ipotecare pana la indestularea creantei.
Daca a depus Bo ptr plata redeventelor lunare aferente contractlui de credit si acum este in imposibilitate de plata eu consider ca i se constituie dosar de executare i se va emite o somatie prin care va fi instiintat ca figureaza cu debite in urma contractului de credit si se va face publicatie de vanzare asupra imobilului lasat garantie. In aceste conditii casa este in primejdie de a fi scoasa la licitatie. In leg cu biletele la ordin avalizate.....hm, daca este solvabil ar trb sa fie urmarit in patrimoniu propriu aferent Bo avalizate si atunci s-ar achita redeventele ( ratele) si nu ar ajunge in situatia uneie executari. cu toate insa ca din cutuma bancilor in situatia curenta eu cred ca vor purcede la executarea bunului ipotecat. Oricum sa vedem ce pareri au si restul colegilor , poate cineva s-a lovit de o situatie similara in practica . asadar colegi pareri.
M-am exprimat eu gresit. Revin cu completari. Deci, creditul garantat cu ipoteca, n-are nicio legatura cu avalizarea biletelor la ordin. Varul meu a luat intai un credit pe numele lui, vroia sa-si cumpere un apartament, si cum respectivulapartament nu era inca finalizat, a pus in garantie apartanmentul socrului lui.
Biletul la ordin e pe altceva. Mai demult a fost angajat la o firma si firma respectiva a luat un creddit pentru construirea unui complex rezidential. Conform uzantelor bancii, pentru aprobarea creditului s-a cerut avalizarea in alb a unor BO. Varul meu a avalizat biletele, la rugamintea patronului acelei societati, nestiind ca va fi tras in piept de acesta. Firma, intre timp a intrat in procedura insolventei
Acum banca respectiva, ce a acordat creditul firmei ,si pentru care firma are garantie teren, l-a somat pe varul meu sa achite creditul acesta, ca avalist.Varul meu nu are atatia bani, si banca nu l-a putut executa, neavand acesta nici un bun pe numele lui.
Insa varu lmeu are creditul lui personal, in derulare. Daca banca ce a acordat creditul pentru firma il urmareste pe el,si constatand ca n-are bunuri personale, ii blocheaza toate conturile, varukl meu mai poate plati ratele lunare la creditul lui?
Sunt 2 lucruri diferite. creditul lui, pe numele lui, cu garantia casei socrului, si creditul firmei unde a lucrat si la care el a avalizat BO.?
E speriat de situatie varul meu. Cineva de la banca a zis ca atata timp cat a luat el credit si-si achita ratele, banca are prioritate ,daca cumva, o alta banca, chiar si aceeasi,ar solicita blocarea conturilor, pentru niste BO avalizate. Se poate bloca banca pe banca, si credit pe credit?
Ce credeti ca se poate intampla. Ce mai poate face varul meu?
Va multumesc anticipat, in numele lui, pentru raspunsul dvs.
Buna ziua,

Eu va spun din proprie experienta: la fel am avalizat niste BO in alb pentru societatea unde am lucrat, Sc respectiva nu si-a achitat creditul, iar mie in calitate de avalist mi s-a pus poprire pe contul unde imi plateam ratele la un credit de nevoi personale. Acum depinde de cei de la banca unde are dansul credit, sa ajunge-ti la o intelegere sa va faca un alt cont unde sa platiti. Si pentru domnii avocati o intrebare: exista vreo solutie in cazul avalistilor?
din punctul meu de vedere avalizarea unui Bo = raspundere in patrimoniu propriu, garantie in vederea efectuarii platii in cuantumul careia a garantat.
Asadar, este echivalentul unui titlu executoriu in baza caruia poate fi executat. constituirea unui dosar de executare permite executorului fie bancar fie judecatoresc instituirea popririi conturilor, poprirea veniturilor sau grevarea unui bun aflat in patrimoniul debitoruil pentru indestularea creantei. desigur daca avalistul a fost indus in eroare exista posibilitatea intentarii actiunii penale prin sesizarea org de cercetar penala cu privire la savarsirea infractiunii de inselaciune care ” tine in loc” civilul iar daca societatea ce a indus in eroare avalistul se gaseste in urma cercetarii vinovata avalistul se poate constitui parte civila in procesul penal pentru recuperarea prejudiciului.
ASADAR ATENTIE MARE BO AVALIZAT = RASPUNDERE IN PATRIMONIU PROPRIU = GARANTIE EFECTUARE PLATA.= EXECUTARE IN CAZ DE NEPLATA
GRIJA IN OFERIREA ACESTOR GARANTII
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
ContSters201507, utilizator
Domnule,

Daca banca unde varul dvs are credit, a inregistrat la AEGRM gaj pe conturile varului, executarea silita nu afecteaza buna desfasurare a contractului de credit, deoarece banca isi poate trage rata la scadenta, chiar daca contul este poprit. Fiind un credit ipotecar, sigur are gaj pe conturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca daca nu apare in contract la rubrica "garantii"? manuello_ua manuello_ua Este vorba de o firma care a facut un credit ipotecar si a garantat unul dintre asociati , in momentul de fata acel asociat este iesit din firma , in momentul ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)