avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... poate fi executat un administrator de catre banca daca ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

poate fi executat un administrator de catre banca daca nu apare in contract la rubrica "garantii"?

Este vorba de o firma care a facut un credit ipotecar si a garantat unul dintre asociati , in momentul de fata acel asociat este iesit din firma , in momentul cand s-a facut creditul garantiile de rang 1 si rang 2 (2 apartamente) depaseau valoarea creditului , in acest moment nu cred ca acopera valoarea datorita crizei etc .. administratorul a semnat contractul de credit dar nu apare ca garant , din cate stie nu a semnat nici bilet la ordin sau cec , in caz ca a semnat ar trebui sa apara asta in contract? Sunt sanse ca administratorul sa fie executat pt. bunurile lui personale ?
Cel mai recent răspuns: manuello_ua , utilizator 08:16, 5 Noiembrie 2009
Pentru orice contract de credit acordat societatii de orice banca - se incheie mai multe acte accesorii printre care - contractul de gaj pe disponibilitatile banesti aflate in conturile deschise la acea banca, contracte de ipoteca pentru bunurile imobile aduse in garantie, contracte de gaj in cazul in care garantiile imobiliare nu acopera valoarea, si mai cu seama gaselinita cu biletul la ordin.
biletul la ordin este semnat in alb de catre persoanele care au fost imputernicite de adunarea generala a asociatilor sa semneze creditul si accesoriile, atata pentru societate cat si ca avalisti.
Decat daca functionarul bancar a omis solicitarea acestuia, sau poate chiar conducerea bancii i-a facilitat aceasta nu s-a semnat acest instrument de plata.
Dar ca regula se emit blete la ordin in alb, avalizate de persoaenele mai sus mentionate, iar aceste instrumente de plata trebuiesc mentionate in contractul de credit la rubrica garantii.
In contractul de credit, la rubrica garantii nu este amintit de nici un bilet la ordin sau cec semnat in alb , deci sa inteleg ca daca nu sunt specificate in contract nu au fost cerute de catre banca? .. sau exista posibilitatea ca banca sa le aiba si sa nu fie notate in contract? Exista doar contractul de ipoteca cu garantia ce consta in doua imobile care la data cand s`a facut creditul erau peste valoarea creditului .
In acest caz , administratorul poate fi tras la raspundere, executat?
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)