Buna ziua !
In 2010 am facut un credit "Prima casa". La acel moment am fost obligat sa fac un depozit colateral de 1.006 lei, contravaloarea a trei rate la momentul respectiv, ca garantie. Acum am terminat creditul. Dar de anul trecut am popriri pe conturi si banca (CEC) nu a vrut sa-mi returneze acel cash colateral din motive de popriri pe cont. Este legal acest lucru ? Acei bani au fost destinati pentru acel credit "Prima casa" si acum ar trebui sa-i primesc inapoi, cred eu. De cand am poprire pe conturi am continuat sa depun in fiecare luna bani pentru rata lunara, ca si pana atunci. Dar acesti bani s-au dus la creditul '"Prima casa" si nu la creditorii care mi-au pus poprire pe cont. De ce nu se poate face la fel si cu acel cash colateral, sa pot sa-mi iau banii inapoi ?
Este legal, din nefericire. Poprirea se pune pe toate conturile până la concurenta debitului și a altor cheltuielilor (onorariu executor, avocat, taxe de timbru etc.). Puteți doar să vă adresați instanței de judecată, dar fără succes, în opinia mea, de-a vă fi deblocată suma din acel cont.