avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont

Buna ziua !
In 2010 am facut un credit "Prima casa". La acel moment am fost obligat sa fac un depozit colateral de 1.006 lei, contravaloarea a trei rate la momentul respectiv, ca garantie. Acum am terminat creditul. Dar de anul trecut am popriri pe conturi si banca (CEC) nu a vrut sa-mi returneze acel cash colateral din motive de popriri pe cont. Este legal acest lucru ? Acei bani au fost destinati pentru acel credit "Prima casa" si acum ar trebui sa-i primesc inapoi, cred eu. De cand am poprire pe conturi am continuat sa depun in fiecare luna bani pentru rata lunara, ca si pana atunci. Dar acesti bani s-au dus la creditul '"Prima casa" si nu la creditorii care mi-au pus poprire pe cont. De ce nu se poate face la fel si cu acel cash colateral, sa pot sa-mi iau banii inapoi ?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 14:17, 10 Martie 2020
Este legal, din nefericire. Poprirea se pune pe toate conturile până la concurenta debitului și a altor cheltuielilor (onorariu executor, avocat, taxe de timbru etc.). Puteți doar să vă adresați instanței de judecată, dar fără succes, în opinia mea, de-a vă fi deblocată suma din acel cont.
Am inteles. Raman, asadar, la "mila" bancii ! :)
Va multumesc pentru raspuns !
Nu a băncii, ci a executorului judecătoresc! El poate dispune ridicarea popririi de pe acel cont, dar nu o va face până la recuperarea creanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar cec ioana-b ioana-b Buna ziua, In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut ... (vezi toată discuția)
Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)