avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu bancile

buna ziua,in urma cu mai multi ani in urma am scos din doua banci 2 credite am platit vreo 2 ani dupa aia firma la care lucram a dat faliment, ratele sau inmultit dobanzile la fel si sa ajuns la executari silite . nu am nimic ce sa execute deoarece nu am nimic pe nume decat un apartament care e ipotecat pe 29 de ani in favoarea banci la care am scos creditul.,eu va intreb poate firma de recuperare sa puna ipoteca de gradul doi pe apartamentul respectiv?nici eu nici sotiea mea nu avem alte bunuri sau alceva pe ce sa poate executa.avem salar dar e foarte mic si firma de recuperari nu vrea sa platim cate putin deoarece au spus ca ar dura foarte mult.
Astept un raspuns daca poate cineva sa ma indrume ce sa fac ,multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gavrusdaniel , utilizator 10:57, 14 Ianuarie 2011
nu poate pune ipoteca insa poate executa silit imobilul daca are titlu executoriu. din pretul de vinzare banca cu ipoteca de grd I isi va recupera banii si restul va reveni creditorului ce a inceput executarea silita. daca mai ramine ceva.
@gavrusdaniel

:offtopic:Va rog dati click pe optiunea "raspunde" (patratelul albastru) si nu mai deschideti topicuri noi, in continuarea acestei discutii.Vor fi sterse.
Multumesc.

Reeditare topic sters:
gavrisdaniel a scris"suma inprumutat de la cele doua banci e de 500.000 mil lei vechi cu toate dobanzile lor la ora actuala,la banca la care e ipotecat apartamentu am inprumutat 27 mii de euro. din cele 27 mii de euro timp de 5 ani cred ca nu sa platit nici 3 la suta. cele doua banci poate sa puna sechestru pe apartament sa il vanda? sa plateasca cele 27 mii de euro si restu sai opreasca ei?adica cele doua banci?"

gi_jane a raspuns:"ati luat 27000 de euro de la o banca si ati garantat cu casa si ati mai luat 500mil vechi de la alta?
in momentul asta nu mai platiti rata la niciunul din credite?"

Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
am un credit ipotecar la care imi platesc ratele si doua credite de nevoi personale la care nu mai pot plati ratele, ce inseamna sa se inscrie datoria in cartea funciara?
gavrusdaniel a scris:

ce inseamna sa se inscrie datoria in cartea funciara?

Inseamna ca banca la care ati contractat cele doua credite de nevoi personale negarantate (desigur, prin intermediul unui executor bancar sau judecatoresc, dupa caz) va comunica OCPI somatii de plata care vor fi notate in cartea funciara. Ulterior, se incepe procedura executarii silite, banca in favoarea careia exista inscris dreptul de ipoteca rg. I va recupera creanta in urma vanzarii imobilului, iar ceilalti creditori se vor indestula cu ceea ce ramane (daca mai ramane), exact asa cum v-a spus si colegul de mai sus.
Daca in urma vanzarii bunului nu se acopera toate creantele, iar dvs. nu dispuneti de alte bunuri mobile sau imobile in proprietate, vi se poate aplica poprirea pe salariu in cuantum de 1/3, pana la recuperarea integrala a sumei datorate.
banca de rang 1 nu trebuie sa fie de acord ? adica sa le dea acceptu sa vanda imobilu respectiv?eu am girat cu salariul.de ce nu se face poprire pe salariu?iar de la ultima datei scadente a trecut mai bine de trei ani, eu nu vreau sa ma sustrag de la plata datoriilor dar daca nu mai am salariul carel aveam atunci nu am posibilitatea de plata,firma de recuperari pe langa ca vorbesc cum vorbesc de parca am fi niste infractori leam cerut sami trimita si mie contractul de cesiune sa vad si eu cui platesc nu dupa ce platesc sa ma trezesc ca am platit nu stiu cui. ce as putea face in situatia de fata? va rog mult o informatie.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita? DannielaZ DannielaZ Buna seara, Parintii mei au doua credite de nevoi personale facute in urma cu 5-6 ani. Ambele sunt fara ipoteca. Pana anul trecut si-au platit toate ... (vezi toată discuția)
Credit bancar nerambursat - executare silita simona2014 simona2014 In anul 2008 am semnat un contract de credit cu banca Transilvania in valoare de 7500 euro. Din anul 2010 nu am mai platit ratele. Dupa doi ani au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipoteca-credit pentru debit card-abuz oanamaftei oanamaftei Se poate sa fii executat silit pt un credit de nevoi personale cu ipoteca, desi ai platit ratele, pt ca ai datorii la un card cu descoperire la aceeasi banca, ... (vezi toată discuția)