avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In domeniul Dreptului Procesual Civil: Poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

In domeniul Dreptului Procesual Civil: Poprirea

Avand calitate de garant intr-un contract de credit din 2009, mi-au fost banii blocati in contul bancar de salariu in totalitate de carte exectutorul judecatoresc pe o perdioada de 1 an si 3 luni. Ma intereseaza si pe mine sa stiu cine avea obligatia de a ridica poprirea in procent de 67%( si un art de lege daca imi puteti specifica)? Banca sau executorul? Mentionez ca in contul executorului s-au virat 33% din salariu pe toata perioada acestui timp de 1 an si 3 luni cat contul a fost blocat.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
swimmer90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:54, 28 Mai 2014
Executorul infiinteaza poprirea si tot el ridica. Asa cum a facut adresa catre banca si a instiintat ca s-a infiintat poprire pe conturile dvs si i-a interzis sa va elibereze vreun ban din cont, tot el va instiinta banca sa va deblocheze venitul din salariu.
Executorul nu stie ca in contul bancar la care va referiti va intra salariul si doar salariul, va trebui sa il instiintati.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult pentru un raspuns atat de rapid. Eram de aceiasi parare, dar vroiam confirmarea unei persoane care lucreaza in domeniu.
:sorry: a.. nu lucrez in domeniu, poate va confirma un specialist.
Este adevarat ceea ce spune gi-jane2. Executorul este cel care pune si ridica poprirea. Banca nu ar avea de unde sa stie ca suma a fost acoperita si, prin urmare, sa opreasca virarea salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont paulapaula paulapaula Buna ziua, Mi s-a pus poprire pe cont din cauza unui credit neplatit (in urma cu 7 ani). angajatorul nu a primit nimic asa ca banca mi-a sugerat ca de cate ... (vezi toată discuția)
Lamurire - poprire si a salariului si a contului bancar Diana1 Diana1 Am poprire pe salariu de la un executor judecatoresc , poprire ce este virata in contul sau.Acest executor in exces de zel mi-a blocat si contul bancar in care ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)