avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... blocare conturi de catre administratia financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

blocare conturi de catre administratia financiara

Buna ziua
in data de 15.10.2010 am primit o instiintare(recomandata,cu semnatura) cum ca toate conturile (cel de salariu si credit) au fost blocate datorita unei restante la impozitul masini in valoare de 80 lei. Anexa emisa de adm. financiara are data de 30.09.2010 iar eu am primit-o in data de 15.10
va intreb daca este legal,mai ales tinand cont ca a fost blocat si cel de salariu ,iar eu nu pot scote bani pt a achita aceasta datorie, la intrebarea adresata acolo raspunsu a fost ca pe ei nu ii intereseaza de unde fac rost de bani,recomandarea fiind ,sa ma imprumut.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:33, 16 Octombrie 2010
blocarea conturilor s au facut pe baza unui tilu executor, poprire pe conturi.
tu nu trebuie sa scoti bani, ci banca unde ai contul are obligatia ca in momentul in care iti intra banii pe cont sa transfere suma poprita in contul beneficiarului, ulterior careia trebuie sa primest de la adm financiara o adresa de desfintare a popririi ce depui la banca si se deblocheaza conturile.
in data de 15, am vrut sa achit o rata , si sa scot bani de pe cel de salariu (nu am dorit sa scot toata suma si pe cel de salariu mai ramaneau oricum de 5-6 suma datorata) si nu am putut,motivul fiind ," contul este blocat de catre administratia financiara" asa am si aflat ca am conturile sunt blocate, iar spre dupa-amiaza a venit si instiintarea
Este legal cum s-a procedat.Suma v-a fost deja retinuta.Mergeti la Administratia Financiara,ridicati adresa de desfiintare a popririi si apoi la banca cu aceasta ,pentru deblocarea conturilor de card.
Banuiesc ca asa ar fi legal,sa imi opreasca doar suma ce o datorez, dar eu nu pot scoate de pe cardul de salariu(debit) ,nici macar un leu, iar rata ce avea o scadenta pe data de 15 si am incercat sa o achit ,nu a fost primita de catre banca pe motivul ca nu o pot opera deoarece contul este blocat. Din ce am vorbit la AF ,mi s-a spus sa achit datoria si ei imi vor da ,o hartie cu care sa ma prezint la banci pt a debloca conturile, sau daca am rabdare o vor trimite ei prin furier la banci.Am vrut sa le achit acea datorie (au spus ca trebuie sa vin sa o platesc eu, la ei)dar fiind ora inchideri nu am putut, asa ca si acum eu nu pot scote un leu din salariu
Este exact ceea ce v-am explicat mai devreme.Conturile sunt blocate pana prezentati bancii adresa de la finante .Nu achitati la la casieria Administratiei nimic,pana nu mergeti la banca si vedeti daca vi s-a facut retinerea banilor direct de pe cardul de salarii.Daca da,mergeti la finante si cereti acea adresa.
Da,nu puteti scoate nici un ban pana nu rezolvati tot Dvs.aceasta problema.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Ridicarea poprire andrada2525 andrada2525 Buna ziua tuturor! Am un cond deschis la brd unde imi intra ALOCATIA COPILULUI si maternitatea.Mi s-a pus poprire de la o alta banca.Am platit suma datorata ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)