avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ridicarea poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ridicarea poprire

Buna ziua tuturor!
Am un cond deschis la brd unde imi intra ALOCATIA COPILULUI si maternitatea.Mi s-a pus poprire de la o alta banca.Am platit suma datorata banci respective , cei de acolo m-au anuntat ca au trimis hartia cu ridicarea popriri, dar aceasta nu mai ajunge de mai bine de o saptamana.Cei de la BRD nu stiu nici macar unde trebuie sa ajunga hartia la Baia Mare sau la Cluj (mentionez ca eu locuiesc in Baia Mare),daca contul se deblocheaza direct sau trebuie sa platesc o taxa pt deblocare...
Doresc sa stiu daca aveau dreptul sa imi opreasca alocatia copilului deoarece mi-au blocat toti banii de doua luni incoace,dar nu mi-au tras nimic de pe card, si cat dureaza ridicare popririi?:((
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 08:59, 26 Noiembrie 2010
Nu, conform art.409(7) C.proc.civ.,alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele de maternitate....nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

De regula, conturile "blocate"/poprite cu incalcarea dispozitiilor anterior mentionate se deblocheaza prin suspendarea executarii silite, de catre instanta, in urma formularii unei contestatii la executarea silita.

:offtopic:
Va rog frumos sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie deoarece aici, discutam ideea si nu "persoana"...fizica/juridica.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi de catre administratia financiara alexcri77 alexcri77 Buna ziua in data de 15.10.2010 am primit o instiintare(recomandata,cu semnatura) cum ca toate conturile (cel de salariu si credit) au fost blocate datorita ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul in care sunt virati banii pentru crestere si ingrijire copil allyna allyna Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil din iulie 2009.In crsul anului 2008 am avut, pentru 3 luni, un contract de mandat.Am depus in mai 2009 ... (vezi toată discuția)
Executare silita maryag maryag pot da in judecata banca care a vandut datoria mea catre o firma de recuperari fara sa fiu instiintata?sau sa ma judec cu firma de recuperari pentru ca nu m.a ... (vezi toată discuția)