avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

pot da in judecata banca care a vandut datoria mea catre o firma de recuperari fara sa fiu instiintata?sau sa ma judec cu firma de recuperari pentru ca nu m.a instiintat ca a preluat datoria mea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti executata de firma de recuperari sau cum?
Da,soțul a avut un credit din 2012 ,pe 5 ani și am plătit doar 4 ani după care am rămas restanți. Kruk a preluat datoria.fără sa mă înștiințeze, și ieri m.au sunat de la banca unde am cont(*cont unde intra doar alocăția copiiilor)ca am contul blocat ,m-au pus în legătură cu executomul care a făcut poprirea
Le-Am explicat ca de 8 ani nu am venituri decât cele pe care nu se pot pune poprire și acum trebuie sa mă tot cert cu cei de la kruk ca sa îmi ridice poprirea sa pot sa ridic și eu bani din cont.mă întreb Cum au preluat datoria mea fără sa mă întrebe cineva dacă sunt de acord sau măcar sa mă anunțe?
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Lucrurile sunt mult mai complexe si e mult de discutat....!!!
Apoi nu are voie sa execute alocatia copilului

Art. 729, Codul de Procedura Civila


Popririle pe sume provenite din venituri periodice, menite sa asigure mijloacele de existenta, pot ajunge la o treime din aceste venituri pentru orice datorie, cu exceptia celor cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii, caz in care se poate indisponibiliza pana la jumatate din valoarea acestor venituri.
De asemenea, indiferent de natura creantelor, suma poprita nu poate depasi jumatate din valoarea veniturilor.
Daca veniturile persoanei executate sunt mai mici decat salariul minim pe economie, pot fi poprite doar sumele care depasesc o jumatate din valoarea salariului minim pe economie.
Sumele provenite din ajutoarele de somaj sau compensatii pentru desfacerea contractului de munca nu pot fi poprite decat in urma executarilor cu titlu de obligatie de intretinere sau despagubiri pentru daune provocate prin moarte sau vatamare corporala.
Alocatiile, indemnizatiile si ajutoarele de maternitate sau pentru copii, ajutoarele acordate de stat in caz de deces, bursele de studii sau diurnele nu pot fi indisponibilizate pentru niciun fel de datorii.
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita salar angajat anamaria81 anamaria81 am primit de la un executor judecatoresc, pentru un salariat, o adresa de infiintarea popririi pe salariu si o copie dupa o hotarare judecatoreasca . La ... (vezi toată discuția)
Poprire adelina91 adelina91 Buna seara. Am un credit la o banca, pe care nu am reusit sa il mai achit in ultimele luni, cu alte cuvinte s au strans cateva restante... La o alta banca am ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)