avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

Buna ziua, am si eu o nelamurire!
Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament bancar la o alta banca.
Intrebarea este : poate banca cu care lucreaza in prezent sa puna poprire pe 30% din salariu? sau trebuie sa ii opreasca angajatorul ? mentionez ca la firma angajatoare nu a venit nici o instiintare!

multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 16:06, 16 Mai 2014
Codul fiscal spune ca ce opreste 1/3 din salariu sau1/2 daca sunt mai multi creditori, in cazul in care ati primit acasa instiintare totul este legal.
Nu mi se pare normal ce se intampla in contextul in care mama are salariu de baza 600 ron si 18euro pe zi diurna, din diurna nu au voie sa opreasca, atunci de unde stiu cat sa opreasca?
Buna ziua din nou!
Daca in sumele virate sunt incluse sume care, prin dispozitii legale exprese, nu fac obiectul popririi, trebuie sa va duceti la executor, sa ii dovediti ca parte din sumele virate nu ar fi trebuit sa fie poprite iar acesta sa instructeze banca in legatura cu modalitatea in care sa efectueze indisponibilizarea si, implicit, virarea sumelor. Banca nu are de unde sa stie daca in sumele virate ca "salariu" exista si sume care nu fac obiectul popririi.
Puteti sa incercati sa duceti direct la banca documentele care dovedesc existenta diurnei in suma virata, dar apreciez ca este mai sigur la executor.

Spor si voie buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)