avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca ....
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca ....

Buna seara.
Prietena mea are 2 carduri de credit si de cateva luni are numai probleme cu banca.
Problema suna cam asa:
Acum cateva luni prietena mea a primit salariul mai tarziu fata de data pe care trebuia sa isi primeasca salariul, pe data de 24 ale lunii in curs, iar in contractul cu banca sa stabilit ca pe data de 25 ale lunii sa se plateasca rata la carduri. Pentru ca a primit salariul mai tarziu, mai exact pe 28 ale lunii, prietena mea sa dus sa scoata bani de pe cardul de salariu si sa isi plateasca rata, dar surpriza avea bani in minus pe cardul de salariu. Atunci nu am stiu de ce are mai putini bani pe card, dar ea a retras suma pe care trebuia sa o plateasca la carduriile de credit si a platit rata. Doua luni mai tarziu exact la fel, a primit salariul mai tarziu decat era stipulat in contractul de munca, dar cu un telefon din partea bancii in care o anunta ca are restanta fata de banca. Iar de acum 3-4 luni, in fiecare luna, la o zi dupa data scadenta primeste mesaje si telefoane din partea bancii in care o ameninta ca o raporteaza la biroul de credit. Azi prietena mea sa gandit sa isi faca un extras de cont la cardul de salariu si surpriza: banii lipsa de pe cardul de salariu de acum cateva luni, erau retrasi de catre banca in contul datoriilor pe care le are prietena fata de banca, retragere de care prietena mea nu a fost anuntata. Si culmea azi prietena mea sa trezit exact cu suma pe care o datora fata de banca, si drept dovada cand sa dus sa plateasca rata pe luna aceasta, aparea ca este la zi cu ratele.
Problema ei este urmatoarea:
-banca cu ce drept ii poate retrage bani de pe cardul de salariu, fara ca ea sa fie instiintata?
-telefoanele si mesajele din partea bancii se pot considera hartuire, mai ales ca suna si trimit mesaje ca are restante, dar in acelasi timp nu o anunta ca au facut o retragere de pe cardul ei de salariu;
- ce ar trebui sa faca, ca macar banca sa nu mai faca retrageri de pe cardul ei de salariu fara acordul ei?
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
danielhustiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 22:18, 30 Iunie 2012
Buna seara
Aseaaa in primul rand banca nu ameninta, informeaza X-(
In al doilea rand contul in care prietena isi primeste salariu este un cont curent prin care de regula se deruleaza toate operatiunile unui client, intrari de salarii, dar si alte tipuri de alimentari cu numerar,
Din acel cont se platesc inclusiv ratele: principal+ dobanda.
Asadar prietena d-stra are scadenta pe 25, sistemul informatic nu gaseste banii in in contul curent, suma este trecuta pe restanta, si automat se trimite un sms de informare ca prietena risca sa fie raportata la biroul de credite, pe data de 28 intra salariul sistemul gaseste banii in cont si face platile(sumele minime de plata)
Cum ar fi ca prietena d-stra sa aiba bani in cont sa nu primeasca nimic pentru ca stau in contul curent nebonificat cu vreo dobanda si in acelasi timp sa plateasca dobanzi penalizatoare si comisioane de intarziere?
Retagerile asa cum le spuneti d-stra nu se fac de pe card ci din contul curent la care este atasat cardul cont din care se fac platile. Cf contractului nu trebuie nici un acord.
Pentru a evita neplacerele datorate schimbarii datei de salariu prietena poate solicita celor de la banca sa-i schimbe data scadentei, dar..si asta din pacate costa bani(modificarea de contract)

Cu stima!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
Wollfe, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Am citit contractul incheiat cu banca si am vazut ca se stipuleaza la sectiunea Costuri in caz de intarziere la plata ca abia dupa 8 zile de intarzieri se face proprire din contul curent, caz in care cel putin luna aceasta au trecut la fapte exact in prima zi de intarziere. Adica 25 data scadenta iar pe 26 au facut retragere din contul curent pentrul plata ratei si plus ca prima oara au trecut 3 zile de pe 25 pana pe 28.
Deci ce sa consider ca au tot dreptul sa faca retrageri din contul curent, desi nu au trecut cele 8 zile stipulate in contract?!
Proprire pe cont inseamna blocarea tuturor conturilor curente cu suma totala care se afla in ele.
Nu inteleg totusi care-i problema? La data scadentei nu sunt bani in cont si pe data de 28 banca ia ce-i datoreaza pietena...asa ca nu mai plateste ea, plata facadu-se automat. Ori trebuie sa inteleg ca nu vrea sa-si mai plateasca ratele??



Nu, nu este ideea asta ca nu mai vrea sa isi plateasca ratele catre banca. :tease: Idea este ca nu au anuntat-o ca i-au luat banii din cont, cea ce eu consider normal sa te anunte cineva. Daca tot trimit un mesaj sa te anunte ca ai restanta, consider ca daca scriau in acelasi mesaj: "in cazul neplatii ratei restante catre banca, ne rezervam dreptul sa retragem valoarea ratei restante din contul curent pe care il detineti." Plus ca sunt mult alte nereguli la contract de care pot sa ma leg, dar pe ea o deranjeaza faptul ca nu au anuntat-o. :angry:
Retagerile asa cum le spuneti d-stra nu se fac de pe card ci din contul curent la care este atasat cardul cont din care se fac platile. Cf contractului nu trebuie nici un acord.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
Wollfe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat avizat cred ca ar fi bun ianos ianos Un prieten de al meu care lucreaza in minerit primeste salariul pe card la o banca.Mi-a zis ca stie ca are ceva restante la o banca dar luna aceasta i s-au ... (vezi toată discuția)
Intarziere rate priya_22 priya_22 buna ziua?as avea cateva nelamuriri.Anul trecut am luat de la banca (brd)un credit de nevoi personale in val de 10.000lei.am platit cateva luni ratele la ... (vezi toată discuția)
Recuperatori creante elena - alina elena - alina in perioada cand am fost angajata am facut un card cu o descoperire de cont in valoare de 3000 lei. ultimul salariu s-a virat in luna iulie iar de atunci am ... (vezi toată discuția)