in perioada cand am fost angajata am facut un card cu o descoperire de cont in valoare de 3000 lei. ultimul salariu s-a virat in luna iulie iar de atunci am fost somata sa achit valoarea integral, fara posibilitatea unor rate, eu am depus lunar o anumita suma de bani dar imi este imposibil sa-mi achit intreaga suma. acum sunt amenintata cu judecatoria, ce pot face? este legal sa se ceara intreaga suma?
In contractul cu respectiva banca veti gasi si termenul de scadentare a creditului.
In fapt daca dvs ati avut intarzieri consecutiva la plata ratei creditul este declarat scadent in mod legal. La capitolul intarziere va rog luati in calcul ca neplata integrala a ratei inseamna tot intarziere , daca aveti rat de 100 de ron si platiti 99 , acel 1 ron reprezinta intarziere.
Incercati sa mergeti chiar la banca si sa reesalonati creditul.
Probabil ca fiind o descoperire de cont , fara garantie si poate in conditiile in care erati salariat exista o clauza care permitea bancii ca la data incetarii contractului de munca sa declare obligatia scadenta .
aveti un overdraft, ca urmare a conventiei dintre firma si banca in principal in care este convenit ca in cazul incetarii activitatii, firma sa notifice banca iar dvs sa rambursati integral suma.
solicitati la banca o copie dupa contractul de credit (overdraft); sunt obligati sa va dea :(( ... ca sa puteti fi lamurita exact despre ce este vorba.
Probleme overdraft
bia_2003
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind o problema cu un overdraft.
Lucrez in invatamant si am un overdraft. In perioada de vara s-a intarziat cu ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit
nicoss59
Am achitat în avans 50% dintr-un credit de nevoi personale la sfârşitul lui septembrie. Am primit un grafic de rambursare cu rată fixă (200 RON).
Am ... (vezi toată discuția)