nicoss59 a scris:
Am achitat în avans 50% dintr-un credit de nevoi personale la sfârşitul lui septembrie. Am primit un grafic de rambursare cu rată fixă (200 RON).
Am achitat rata pe octombrie, dar primesc un SMS că mai am de plătit 72 RON, altfel sunt raportat la Biroul de credite.
Am telefonat la bancă şi mi s-a spus că nu citesc bine pe grafic (Exlus!) şi că am altă rată de 270 RON.
Sunt chemat la bancă cu vechiul grafic.
Ce să fac?
Buna ziua,
Trebuie sa respectati graficul de rambursare, primit dupa achitarea in avans a creditului, daca l-ati acceptat.
Teoretic, deoarece ati achitat rata pe octombrie, nu aveti motive sa va ingrijorati, pentru ca, la Biroul de credite sunt raportate si inregistrate, persoane fizice care au contractat credite şi au intârzieri la plata ratelor scadente, mai mari de 30 de zile calendaristice.
Verificati, contractul, ca sa stiti ce clauze exista cu privire la aspectul semnalat, precum si vechiul/noul grafic de rambursare.Este indicat sa rezolvati pe cale amiabila, cu creditoarea dvs., incidentul, pentru ca exista totusi riscul sa fiti raportat/inregistrat la BC, chiar si dintr-o eroare...
Mai multe informatii, privind drepturile dvs. in baza Legii 677/2001, referitoare la Biroul de Credit (raportare/inregistrare/stergere/modificare date inregistrate), aici:
[ link extern ]