avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursare credit

Am achitat în avans 50% dintr-un credit de nevoi personale la sfârşitul lui septembrie. Am primit un grafic de rambursare cu rată fixă (200 RON).
Am achitat rata pe octombrie, dar primesc un SMS că mai am de plătit 72 RON, altfel sunt raportat la Biroul de credite.
Am telefonat la bancă şi mi s-a spus că nu citesc bine pe grafic (Exlus!) şi că am altă rată de 270 RON.
Sunt chemat la bancă cu vechiul grafic.
Ce să fac?
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 00:31, 3 Noiembrie 2011
Cand scrieti rata fixa, va referiti si la valoarea dobanzii incluse in aceasta suma de 200 lei? Sau care e valoarea ratei, care este valoarea dobanzii pe graficul de rambursare?
nicoss59 a scris:

Am achitat în avans 50% dintr-un credit de nevoi personale la sfârşitul lui septembrie. Am primit un grafic de rambursare cu rată fixă (200 RON).
Am achitat rata pe octombrie, dar primesc un SMS că mai am de plătit 72 RON, altfel sunt raportat la Biroul de credite.
Am telefonat la bancă şi mi s-a spus că nu citesc bine pe grafic (Exlus!) şi că am altă rată de 270 RON.
Sunt chemat la bancă cu vechiul grafic.
Ce să fac?

Buna ziua,

Trebuie sa respectati graficul de rambursare, primit dupa achitarea in avans a creditului, daca l-ati acceptat.

Teoretic, deoarece ati achitat rata pe octombrie, nu aveti motive sa va ingrijorati, pentru ca, la Biroul de credite sunt raportate si inregistrate, persoane fizice care au contractat credite şi au intârzieri la plata ratelor scadente, mai mari de 30 de zile calendaristice.

Verificati, contractul, ca sa stiti ce clauze exista cu privire la aspectul semnalat, precum si vechiul/noul grafic de rambursare.Este indicat sa rezolvati pe cale amiabila, cu creditoarea dvs., incidentul, pentru ca exista totusi riscul sa fiti raportat/inregistrat la BC, chiar si dintr-o eroare...

Mai multe informatii, privind drepturile dvs. in baza Legii 677/2001, referitoare la Biroul de Credit (raportare/inregistrare/stergere/modificare date inregistrate), aici:[ link extern ]

Va sftuiesc sa mergeti la banca cu noul grafic de rambursare si sa aveti asupra dumneavoastra dovada platii a 50% din valoarea creditului, precum si chitanta care atesta plata ratei pe luna octombrie.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea dobanzii din rata lunara a creditului ipotecar mihailll mihailll In dec 2008 am contractat un credit ipotecar cu dobanda fixa primul an apoi variabila 6m+2,1% marja bancii. Uitandu-ma de curand pe graficul de rambursare am ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a contractat un credit (2008) pt.un teren cu rambursare 15 ani.In febr.2013 soc.doreste sa achite in avans o suma importanta din credit,beneficiind in ... (vezi toată discuția)
Dobanda datorata bancii in cazul platii anticipate ioanamihaela ioanamihaela Am platit anticipat un credit luat in iunie 2006 la una din bancile mari care detine un record de clienti nemultumiti. Am constatat ca dobanda incasata pana ... (vezi toată discuția)